Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Iranului nu mai merge în Austria: Motivele amânării vizitei

armata austria

Preşedintele iranian Hassan Rohani şi-a amânat, 'din motive de securitate', vizita prevăzută să aibă loc miercuri şi joi în Austria, a anunţat preşedinţia austriacă, informează marţi AFP. Deplasarea liderului iranian şi a delegaţiei ce urma să-l însoţească 'a fost amânată de preşedinţia iraniană din motive de securitate', a căror natură nu a fost precizată, potrivit unui comunicat difuzat la Viena.

După ce a efectuat, în ianuarie, vizite oficiale la Roma şi Paris, aceasta ar fi fost a doua deplasare în Europa pentru preşedintele iranian, după ridicarea sancţiunilor economice împotriva Teheranului. Acest lucru a devenit posibil prin acordul istoric pe marginea programului nuclear iranian, acord semnat în iulie anul trecut în capitala austriacă. Hassan Rohani urma să sosească la Viena miercuri dimineaţa şi să aibă ulterior întrevederi cu omologul său austriac Heinz Fischer, apoi cu cancelarul social-democrat Werner Faymann, joi.

O parte importantă a vizitei era de asemenea consacrată schimburilor economice între cele două ţări, în condiţiile în care companiile austriece, la fel precum cele din alte ţări ale Uniunii Europene, intenţionează să profite de ridicarea sancţiunilor economice ale Occidentului legate de programul nuclear iranian pentru a reveni în această ţară. Numeroase puncte de divergenţe rămân, cu toate acestea, între Teheran şi diplomaţiile occidentale, cauzate de recentele tiruri de rachete sau de sprijinul oferit de Iran preşedintelui sirian Bashar al-Assad, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.