Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu delegația SMEunited strategiile întăririi competitivității economiilor statelor membre ale UE

Getty Images
iohannis-klaus

Președintele Klaus Iohannis a primit, marți, la Cotroceni, o delegație a SMEunited, asociația europeană a IMM, condusă de către Ulrike Rabmer-Koller, anunță Președinția. Discuțiile au vizat dezvoltarea durabilă care necesită întărirea competitivității economiilor statelor membre ale UE.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

La discuții au fost prezenți și reprezentanți din conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

„În cadrul întrevederii au fost dezbătute subiecte legate de evoluția economiei europene, din perspectiva stimulării antreprenoriatului și competitivității IMM-urilor. SMEunited este o organizație recunoscută la nivelul UE și reprezintă vocea a peste 12 milioane de IMM-uri din toate statele membre ale Uniunii Europene. România participă la activitatea SMEunited prin intermediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Președintele României a evidențiat faptul că dezvoltarea durabilă a unei comunități de afaceri puternice are nevoie de un angajament politic pe termen lung, care să contribuie la consolidarea Pieței Interne a Uniunii Europene, o condiție esențială pentru întărirea competitivității economiilor statelor membre ale Uniunii. Președintele Klaus Iohannis a reliefat și importanța unei abordări conjugate, care să aibă în vedere coeziunea și competitivitatea economică, ca priorități la nivelul politicilor publice ale statelor membre și ale UE în ansamblu”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis marți.

Klaus Iohannis a subliniat, în cadrul discuțiilor și importanța politicilor și măsurilor concrete pentru susținerea antreprenoriatului, inovării și competitivității, prin valorificarea oportunităților generate de economia digitală. Un element esențial în acest sens este legat de necesitatea actualizării și îmbunătățirii actualului cadru de politici ale Uniunii Europene pentru IMM.

În contextul mandatului Președinției române la Consiliul UE, șeful statului i-a anunțat pe reprezentanții IMM-urilor că pe 10 aprilie va avea loc la Palatul Cotroceni conferința „European Entrepreneurship Forum”, sub patronajul Președintelui României.

„Forumul, organizat la inițiativa CNIPMMR, își propune să actualizeze cadrul de politici necesare pentru susținerea dezvoltării segmentului antreprenorial european în contextul noilor provocări la nivel internațional”, a conchis sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.