Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Președintele Comitetului Economic și Social European

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Comitetului Economic și Social European, domnul Luca Jahier.

Principalul subiect de discuție în cadrul întâlnirii a vizat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Totodată, au fost abordate subiecte legate de viitorul Uniunii Europene, bugetul multianual al Uniunii post-2020, precum și aspecte sociale şi culturale.

Președintele României a subliniat faptul că, pe perioada deținerii Președinției, țara noastră își propune să obțină rezultate concrete pentru cetățenii europeni şi să contribuie la consolidarea proiectului european. Președintele Klaus Iohannis a menţionat că, în această perioadă, România își propune să aducă în prim plan unitatea, coeziunea și solidaritatea statelor membre ale Uniunii.

În ceea ce priveşte rolul Comitetului Economic și Social European, Președintele României a exprimat speranța că opiniile Comitetului vor aduce o contribuție valoroasă în dezbaterile europene pe perioada viitoarei Președinții române la Consiliul Uniunii Europene.

Referitor la viziunea României privind viitorul Europei, Președintele Klaus Iohannis a accentuat că ţara noastră susține ferm o Uniune unită și coezivă, bazată pe valorile şi principiile sale fundamentale.

Președintele Comitetului Economic şi Social European, domnul Luca Jahier, a exprimat deschidere către o cooperare cât mai strânsă cu România pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Domnul Luca Jahier a menționat că în cadrul viitoarelor întâlniri strategice, cum ar fi Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, Comitetul Economic şi Social European intenționează să aibă un rol activ.

De asemenea, cei doi interlocutori au discutat şi despre consolidarea rolului culturii la nivel european, ca element care unifică și consolidează proiectul european.

Comitetul Economic şi Social European este un organism cu funcții consultative al Uniunii Europene format din reprezentanți ai organizațiilor lucrătorilor și angajatorilor și ai altor grupuri de interese, care oferă acestora o platformă formală pentru a-şi exprima punctele de vedere referitoare la propunerile legislative ale Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.