Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Palestinei a ghicit ipocrizia SUA: 'Washingtonul promite investiţii pentru a putea apoi să impună soluţii convenabile Israelului'

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Preşedintele american Donald Trump este ''foarte ataşat'' de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi este dispus să discute cu el pentru a-l implica în planul american la momentul potrivit, a declarat miercuri consilierul Casei Albe Jared Kushner, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Kushner, care a discutat cu ziariştii în sistem teleconferinţă, a mai sugerat că planul de pace american le-ar putea cere refugiaţilor palestinieni să se stabilească definitiv unde se află în prezent, în loc să se întoarcă pe pământurile care sunt acum în Israel.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

La o conferinţă de luna trecută din Bahrein, Kushner a dezvăluit un plan economic care prevede investiţii de 50 de miliarde de dolari pentru teritoriile palestiniene, Iordania, Egipt şi Liban.

Mai târziu în cursul acestui an Kushner ar urma să prezinte un plan de 50-60 de pagini cu propuneri pentru rezolvarea chestiunilor politice spinoase dintre israelieni şi palestinieni.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Palestinienii au criticat dur planul economic prezentat de SUA, sugerând că Washingtonul promite investiţii pentru a putea apoi să impună soluţii convenabile Israelului şi în chestiunile politice.

"Uşa noastră este mereu deschisă pentru conducerea palestiniană", a spus Jared Kushner.

Ginerele lui Trump a mai spus că el personal crede că Abbas doreşte pacea dar "unii oameni din jurul său se simt foarte inconfortabil cu modul în care am abordat problema şi reacţia lor naturală este de a ataca şi a spune lucruri nebuneşti" care nu sunt constructive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.