Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului European recunoaște: 'România e pregătită să preia președinția Consiliului, iar corupția e o problemă nu doar în România'

Inquam Photos / Octav Ganea
antonio tajani

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a declarat în timpul unei întâlniri pe care o are la Bucureşti cu studenţii că, din punctul său de vedere, România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European, dar şi că trebuie lucrat mult împotriva corupţiei care reprezintă „o problemă culturală”, informează News.ro.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu face precizări despre Legea Pensiilor, după ce a fost acuzată că a lăsat-o de izbeliște: 'E ultima piatră de încercare' - VIDEO

Întrebat cum vede România, din punct de vedere al corupţiei şi dacă este pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului European, Tajani a declarat: „Din punctul meu de vedere, România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European. Corupţia este o problemă nu doar în România. Parlamentul European a aprobat rezoluţia pentru România, nu împotriva României sau a românilor. Trebuie să lucrăm mult, nu doar în România, împotriva corupţiei. Trebuie să lucrăm împreună. E o problemă şi a cetăţenilor. La fel cum este şi cea a educaţiei. Corupţia este o problemă culturală”.

El a spus şi că toate ţările trebuie să respecte statul de drept. „Pentru noi, rădăcinile sunt aceleaşi peste tot în Europa. Trebuie să apărăm regulile din Europa”, a mai spus Tajani.

Citește și: S-a decis: Cine e VEDETA care îl va înlocui pe Rareș Bogdan, la Realitatea TV

Discuţia la care mai participă Udo Bullman (S&D), Hans Olaf Henkel (ECR), Bas Eickhont (Greens), Aymeric Chauprade (EFDD) şi Guy Verhofstadt (ALDE) are trei teme principale: UE inovatoare, sustenabilă, alegerile din 2019 şi viitorul UE.

Oficialii de la Bruxelles se află miercuri în România, unde s-au întâlnit cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.