Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PE, critici DURE la adresa guvernului Theresa May: Să rupă cercul vicios periculos

theguardian.com
martin schulz

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat joi în termeni duri componenţa noului guvern britanic condus de Theresa May, care în opinia lui vizează mai ales 'satisfacerea coeziunii interne a Partidului Conservator şi se concentrează mai puţin pe viitorul ţării', potrivit AFP. 

''Regatul Unit trebuie să rupă cercul vicios periculos ce are impact direct asupra restului Europei'', a estimat Schulz, într-o declaraţie. 

Theresa May a surprins atunci când i-a încredinţat portofoliul afacerilor externe fostului primar londonez Boris Johnson, eurosceptic declarat şi unul dintre susţinătorii ieşirii Marii Britanii din forul comunitar, şi când a anunţat crearea unui minister special pentru Brexit, care va fi condus de David Davis, fost secretar de stat pentru afaceri europene.

Controlează PSD Curtea Constituțională?

CNA, reacţie DURĂ la declaraţiile fostului şef al închisorilor: Au caracter manipulator


''Nu bunăstarea ţării este principalul criteriu în luarea deciziei politice a doamnei May, ci calcule politice interne'' ale Partidului Conservator, a insistat Martin Schulz, potrivit agerpres.ro

''Ne găsim într-o situaţie incertă şi dificilă în Europa şi acesta este motivul pentru care toţi cei implicaţi trebuie să acţioneze cu o foarte mare responsabilitate'', a spus politicianul german. 

Rezultatele definitive ale referendumului desfăşurat pe 23 iunie arată că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexit-ului. Prezenţa la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.