Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PMP anticipează un joc INCENDIAR, în Parlamentul European: Rovana Plumb va fi trimisă la plimbare

Guvern
rovana plumb

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că nominalizarea României pentru funcția de comisar european, Rovana Plumb, va fi subiect de ample dispute în Parlamentul European și va face parte dintre comisarii respinși de către forul decident.

Citește și: EXCLUSIV Restructurarea guvernului în linie dreaptă. Se pregătește o mișcare de proporții în Parlament (surse)

”Cu nerușinare fără margini, Dăncilă vine și ne cere s-o votam pe Plumb la Bruxelles pentru funcția de comisar.

Ma întreb cât tupeu poți avea să ceri, de dragul unui „patriotism” mimat, să votezi pentru o persoană mediocră, care va face de râs milioane de români și o întreagă țară în fața întregii Europe.

Dancilă știe că Plumb, chiar și nominalizată, are șanse minime de a ajunge comisar. Motivul e simplu, Rovana Plumb nu este dorită de nimeni în această poziție. În primul rând, nu o vrea viitorul Președinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyne, care i-a spus direct acest lucru, la Bruxelles, premierului autist al României. Dăncilă, în loc sa vină cu o altă propunere, a insistat pe nominalizarea lui Plumb.

În aceste condiții, jocul se mută în Parlamentul European, unde grupurile politice, cel mai probabil, o vor trimite la plimbare pe Rovana Plumb. Atunci abia va înțelege și Dancilă că jocul e închis. Și, poate, măcar în ceasul al doisprezecelea, o va propune pe Odobescu. E singura soluție pentru ca prim-ministrul României să depășească un moment jenant pe care chiar ea l-a creat la Bruxelles.

Rovana Plumb de la PSD are profilul unui politician mediocru. În timpul mandatului acesteia de ministru pentru fonduri europene, România a avut cea mai mică rată de absorbție a fondurilor europene din Uniunea Europeană.

În timpul cât aceasta a fost ministru, nu am reușit să contractăm nicio sumă pentru construirea de autostrăzi sau modernizarea căilor ferate. În schimb, mintea îngustă a lui Dancilă o vede drept cea mai potrivită pentru funcția de comisar european, adică de ministru al transporturilor în guvernul Uniunii Europene. Nu este destul că Dragnea ne-a lăsat o nulitate în fruntea Guvernului, PSD vrea să exporte același model și la Bruxelles.

În concluzie, șansele ca Plumb să ajungă comisar sunt tot mai mici. Păcat că prăbușirea șanselor candidatului propus de Guvern va afecta din nou imaginea României.”, scrie Eugen Tomac.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.