Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Somaliei a renunțat la cetățenia americană, obținută ca azilant în SUA în urma Războiului civil din țară

somalia

Administrația prezidențială de la Mogadishu a transmis joi că președintele somalez Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed a renunțat la cetățenia americană, pe care a obținut-o ca azilant în SUA în urma Războiului civil din Somalia, informează MEDIAFAX.

Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed se afla la studii în Statele Unite în momentul izbucnirii conflictului civil din țara sa, în anul 1991. În acest context, Mohamed a solicitat drept de azil, iar ulterior a obținut cetățenia americană.

În 2010-2011, Mohamed Abdullahi "Farmajo" Mohamed a revenit în Somalia, unde timp opt luni a deținut funcția de premier al țării, iar apoi s-a întors în Statele Unite, unde locuiește familia sa.

Citește și: Lovitură de proporții în PSD: Guvernul avertizează că legea INDEMNIZAȚIEI MAMELOR, depusă de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, este NECONSTITUȚIONALĂ .

Cinci ani mai târziu a revenit în Somalia pentru a candida la președinția țării, funcție pe care a câștigat-o în urma unui scrutin desfășurat în februarie 2017.

Drept consecință a războiului civil, mulți politicieni din Somalia, inclusiv actualul prim-ministru, au dublă cetățenie.

Nu este clar motivul din cauza căruia președintele a renunțat la cetățenia americană.

Presa speculează că ar avea legătură cu faptul că, deținând cetățenia americană, președintele nu poate participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite în calitate de diplomat, poziție de ce oferă o serie de privilegii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.