Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că milițiile kurde YPG nu au părăsit 'zona de securitate' din Siria

reuters
Erdogan

Președintele turc Tayyip Erdogan a transmis marți, în contextul celei de a doua patrule comune desfășurate împreună cu Rusia pe teritoriul sirian din apropierea graniței cu Turcia, că militanții kurzi, membri ai Unităților de Apărare a Poporului (YPG), nu s-au retras din „zona de securitate”, anunță MEDIAFAX.

Forțele militare turce, alături de cele ruse, au desfășurat marți cea de-a doua patrulă destinată eliberării teritoriului sirian din apropierea graniței cu Turcia de prezența milițiilor kurde. Conform inițiativei liderului de la Ankara, populația kurdă nu poate locui în „zona de securitate” din Siria, reprezentând o distanță de 30 de kilometri de la frontiera cu Turcia, relatează site-ul agenției Reuters.

În cadrul aceleiași declarații, Erdogan a transmis că Statele Unite continuă sprijinirea kurzilor, prin desfășurarea de patrule comune alături de aceștia pe teritoriul statului sirian.

Citește și: Anunț de ULTIM MOMENT de la ANM - Cât va dura primăvara din plină toamnă

În urmă cu aproximativ o lună, Turcia și insurgenții sirieni locali au lansat o afensivă în Siria, vizându-i pe militanții kurzi, membri ai Unităților de Apărare a Poporului (YPG) și reușind ocuparea unei suprafețe de aproximativ 120 de kilometri de-a lungul graniței dintre cele două state.

În timp ce Washingtonul și Moscova au reiterat că luptătorii kurzi au părăsit zona de graniță, Erdogan a negat acest fapt. „Aceste zone nu sunt eliberate de teroriști. Teroriștii nu au fost scoși afară din Tel Rifaat sau Manbij”, a declarat liderul turc, în fața Parlamentului de la Ankara. Acesta a susținut, în cadrul aceleiași declarații, că militanții kurzi continuă să existe și în orașul Ras al Ain.

Totodată, acesta a dat asigurări privind respectarea acordurilor încheiate cu Washingtonul și cu Moscova, în măsura în care și acestea își vor respecta promisiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.