Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei uluiește: Nu Columb a descoperit America, ci musulmanii

erdogan

Preşedintele islamo-conservator turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, sâmbătă, foarte sigur de sine, că musulmanii sunt cei care au descoperit continentul american încă din secolul al XII-lea, şi nu navigatorul genovez Cristofor Columb două secole mai târziu.

'Contactele între America Latină şi Islam datează din secolul al XII-lea. Musulmanii au fost cei care au descoperit America în 1178, şi nu Cristofor Columb', a dat asigurări Erdogan, într-un discurs televizat rostit la Istanbul cu ocazia unei reuniuni de lideri musulmani din ţări din America Latină, organizată de autorităţile turce. 

'Marinari musulmani au ajuns în America încă din 1178. Columb menţionează existenţa unei moschei pe o colină pe coasta cubaneză', a argumentat şeful statului turc. 

În elanul său, el s-a declarat gata să participe la construcţia unei moschei în locul citat de navigatorul genovez. 

'Aş vrea să vorbesc cu fraţii mei cubanezi, o moschee s-ar potrivi perfect pe această colină şi astăzi', a continuat el. 

Conform cărţilor de istorie, marinarul genovez Cristofor Columb este cel care, în 1492, a pus primul picior străin pe continentul american în timp ce căuta împreună cu flotila sa o nouă rută maritimă spre India.

Istorici şi teologi musulmani, ultraminoritari, au pus recent la îndoială descoperirea sa, sugerând o prezenţă musulmană anterioară în America, deşi niciun vestigiu de inspiraţie islamică acolo nu a fost descoperit vreodată. 

Într-un articol foarte controversat publicat în 1996, istoricul Youssef Mroueh a menţionat un pasaj din notiţele lui Columb, în care acesta face referire la o moschee în Cuba. Dar confraţii săi au respins în unanimitate ipoteza sa, explicând că această 'moschee' era o imagine pentru a descrie o formă de relief. 

Ales preşedinte în luna august, Erdogan conduce fără întrerupere Turcia din 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.