Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UEFA anunță o schimbare RADICALĂ în Uefa Champions League: vrem să protejăm anumite echipe

champions league

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit despre schimbările pe care le propune pentru cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, Liga Campionilor. Noutatea este că semifinalistele din ediția anterioară vor avea prezența asigurată în grupele din noul sezon. Ritmul în Uefa Champions League este de multe ori unul infernal și echipe mai mici, care ajung în fazele superioare, nu mai reușesc să țină ritmul și în campionat, de aceea riscă să nu joace în următoarea ediție.

Citește și: PNL taie în carne vie: 12 consilieri locali, EXCLUȘI din partid pentru BLAT la europarlamentare

Ideea președintelui are ca scop protejarea echipelor care ajung până în ultimele faze ale Ligii.

"Ne-am dori să protejăm echipe precum Ajax de acum sau Monaco şi Leicester din trecut, care după ce au ajuns atât de sus, nu mai au locul asigurat în următoarea ediție. Nu cred că trebuie să protejăm prea multe cluburi, pentru că altfel ar deveni o competiţie închisă, dar cred că unele cluburi trebuie protejate.

Ideea e că anumite cluburi care au avut succes într-un sezon pot concura cu succes şi în anul următor.

Dar e doar o discuţie deocamdată! Ne vom întâlni pe 11 septembrie pentru a discuta cu ligile şi cluburile", a spus Aleksander Ceferin, într-un interviu oferit celor de la The Times.

Președintele a vorbit și despre Superliga Europa, competiție care ar fi anihilat Liga Campionilor, veste care a speriat multe cluburi de fotbal de pe continent.

"Superliga Europa nu se va înființa cât voi fi eu aici. Nu sunt aici să susțin doar țările mari, ci pe toți membrii, inclusiv pe țările cele mai mici", a mai spus Ceferin.

În prezent, primele 10 ţări din clasamentul coeficienţilor UEFA trimit garantat măcar o echipă în grupe. Din cele 32 de locuri disponibile în fiecare an, 26 de poziţii sunt ocupate de echipe calificate direct, iar celelalte şase în urma calificărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.