Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Uniunii Scriitorilor, acuzat de demență senilă

facebook.com
Nicolae Manolescu

Într-o postare pe blogul său personal, în contextul scandalului de la Uniunea Scriitorilor, poetul Claudiu Komartin afirmă: ”Nu am fost niciodată un mare admirator al domnului Eugen Simion, deși fostul președinte al Academiei Române are câteva cărți foarte serioase de critică și istorie literară, iar competența lui pe jurnal și pe literatura veche nu cred că poate fi pusă la îndoială. Când am ascultat înregistrarea în care fostul diplomat și președinte al USR Nicolae Manolescu îl numește (și încă de două ori) pe Eugen Simion tâmpit, vă mărturisesc, aproape că mi-au dat lacrimile.

Din păcate, așa cum îmi confirma de curând un doctor, acestea sunt semnele instalării demenței senile. Mi-e îngrozitor de milă de Nicolae Manolescu: se prăbușește, cu fiecare zi care trece, într-o regiune unde nimeni, sunt convins, nu ar fi crezut că va ajunge vreodată. Felicitări, dragi colegi scriitori care-l susțineți în continuare. I-ați fi făcut un mare bine dacă nu ați fi fost atât de servili și de oportuniști: în urmă cu un an sau doi, N.M. ar fi ieșit din scenă cu obrazul curat. Despre așa ceva însă nu mai poate fi vorba acum.” (sursa)

Despre numirea academicianului Eugen Simion ”tâmpit”, azi, de către Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor, și scriitorul Alexandru Petria a avut o postare interesantă pe Facebook. O redăm fără comentarii:

Gigi Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, azi, despre academicianul Eugen Simion- ”Puteţi să daţi asta pe post: că eu am zis că e un tâmpit.”
Altădată, Gigi Becali- ”M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.