Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele USR, Dan Barna, despre legea combaterii spălării banilor: 'Am votat împotrivă, dar susţinem interzicerea acţiunilor la purtător'

dan barna
Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat miercuri că reprezentanţii formaţiunii pe care o conduce au votat împotriva proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, însă susţin necesitatea ca în legislaţie să apară interzicerea acţiunilor la purtător, informează Agerpres.
"Uniunea Salvaţi România a votat împotriva acestei legi pentru că este inadmisibil să folosim discriminarea ca monedă de negociere politică a unor interese. Uniunea Salvaţi România a votat împotriva acestei legi pentru că este inadmisibil să încercăm să transformăm societatea civilă într-un furnizor de informaţii şi date pentru statul român. Uniunea Salvaţi România a votat împotriva acestei legi, dar în această lege există un element care trebuie să apară în legislaţie, un element din directivă foarte important - interzicerea acţiunilor la purtător. Şi pe acest lucru Uniunea Salvaţi România îl susţine şi aşteaptă Guvernul să vină cu o iniţiativă în această direcţie", a declarat Dan Barna într-o postare pe Facebook.

USR va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind combaterea spălării banilor, dar şi procedura prin care acest proiect a fost votat de două ori în plenul Camerei Deputaţilor, a anunţat liderul Uniunii, Dan Barna, la Palatul Parlamentului. 

Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat. 

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului pe motiv că au fost "colegi în sală care nu au apărut la vot". După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi "pentru" şi 70 "împotrivă". Iniţial, proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi "pentru" din cele 165 necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.