Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului scade cu 8% pe fondul unei oferte excedentare, în ciuda zvonurilor privind reducerea livrărilor OPEC

sonda petrol

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 8%, la cel mai redus din peste un an, marcând al şaptelea declin săptămânal consecutiv, pe fondul intensificării temerilor legate de o ofertă excedentară, chiar dacă cei mai mari producători de ţiţei iau în calcul o reducere a producţiei, transmite Reuters.

Oferta de petrol, în frunte cu cea din Statele Unite, creşte mai rapid decât cererea şi, pentru a preveni acumularea de stocuri, aşa cum s-a întâmplat în 2015, membrii OPEC ar urma să înceapă limitarea livrărilor după reuniunea organizaţiei de pe 6 decembrie.

Aceste aşteptări nu au dus însă la stabilizarea preţurilor, care au scăzut cu peste 20% în noiembrie. Dacă tendinţa negativă se va menţine, preţurile vor înregistra în noiembrie cel mai amplu declin de la sfârşitul anului 2014.

Piaţa este afectată de războiul comercial dintre cele mai mari state consumatoare de petrol din lume, Statele Unite şi China.

”Piaţa ia în calcul o încetinire economică, anticipează că discuţiile dintre SUA şi China nu vor avea un rezultat pozitiv”, a spus Phil Flynn, analist la firma Price Futures Group din Chicago. Acesta s-a referit la discuţiile care ar urma să iabă loc săptămâna viitoare între preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping la summitul G20 din Buenos Aires.

Preţul petrolului Brent a închis vineri în scădere cu 6,1%, la 58,8 dolari pe baril. În timpul şedinţei, cotaţia a coborât la 58,41 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după octombrie 2017.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 7,7%, la 50,42 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după octombrie 2017. După închiderea tranzacţiilor, cotaţiile petrolului au continuat să scadă.

Pe ansamblul săptămânii, preţului petrolului Brent a scăzut cu 11,3%, iar cotaţia petrolului WTI a coborât cu 10,8%, cel mai amplu declin săptămânal consemnat după ianuarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.