Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preafericitul Părinte Daniel a fost vizitat de ASCOR la Reședința Patriarhală

basilica.ro
parinte ascor resedinta patriarhala

Duminică, după ce s-au rugat în Catedrala Patriarhală împreună cu PS Ieronim Sinaitul, reprezentanții tuturor filalelor ASCOR au fost primiți de Preafericitul Părinte Daniel la Reședința Patriarhală.

Informat despre agenda fixată de ASCOR-iști la întrunirea de sâmbătă, Patriarhul a apreciat dorința lor de a duce la bun sfârșit anul acesta acțiunile anulate în 2020 din cauza pandemiei, între care: publicarea unui album și a unui volum aniversar, dar și o expoziție de icoane sau taberele naționale. De asemenea, se anunță organizarea unui eveniment aniversar dedicat Marii Serbări de la Putna și mai multe colaborări cu tinerii români din afara granițelor, scrie Basilica.ro.

La întrunirea Consiliului Național ASCOR au fost prezenți sâmbătă 17 din cei 18 președinți de filiale.

„Vă felicităm și, în mod deosebit, vă mulțumim pentru activitățile pe care le desfășurați: culturale, educaționale, misionare – în general și, în mod deosebit, pentru campaniile de donare de sânge care am înțeles că vor continua”.

Campaniile de donare de sânge vor deveni o constantă în activitatea ASCOR, fiind organizate de două ori pe an la nivel național, în martie și noiembrie.

„Este o activitate inițiată de Patriarhia Română, apoi răspândită în diferite eparhii”, a amintit PF Daniel. „Prin aceasta venim în sprijinul celor care suferă și în sprijinul unităților medicale”.

El a subliniat că „în timpul pandemiei, Biserica a ajutat foarte mult unitățile medicale de la noi din țară, nu numai cu rugăciunea, dar și cu acțiunea: cu sume concrete de bani, cu hrană, cu material sanitar necesar. Și aceasta arată că este nevoie să prețuim darul sănătății și al vieții ca daruri de la Dumnezeu, dar și ca responsabilitate a noastră de a păstra și de a cultiva darul sănătății și al vieții”.

content-image

„Este bine să arătăm și partea aceasta socială pe lângă cea spirituală, dar, în primul rând, punem accentul pe trăirea și formarea spirituală”, a îndemnat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Mântuitorul Iisus Hristos a predicat evanghelia Împărăției Cerurilor o zi întreagă și numai către sfârșit a făcut minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor. Că dacă începea cu asta, nu mai ascultau predica”, a spus zâmbind Părintele Patriarh.

„De aceea, și la noi se vine pe nemâncate la biserică, în stare de post, ca să ne hrănim mai întâi cu cele duhovnicești”, a explicat Preafericirea Sa.

„Aceasta este bucuria, a spus Patriarhul la finalul întâlnirii, „că voi sunteți prezenți aici, că v-ați întâlnit. Sperăm să se diminueze această pandemie și să revenim la timpurile când deplasarea va fi mai ușoară și activitățile mai multe”.

Patriarhul Daniel apreciat progresul ASCOR și activitatea asociației în pandemie și le-a spus că este nevoie de o tot mai mare „comunicare și comuniune între filiale”.

„Vă felicităm și vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea dumneavoastră zilnică, dar și în conlucrarea și comuniunea aceasta misionară”.

Cu ocazia acestei vizite, Patriarhul României a înmânat președinților distincții pentru filialele ASCOR pe care le reprezintă, constând în Diploma cu medalie a Anului 2020, „Anul Omagial al pastorației părinților și copiilor”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.