Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul: 'Este foarte important să avem acest curaj de a recunoaște păcatele'

basilica.ro
Benedict Bistrițeanul

„Pocăința este călătoria de-o viață cu Dumnezeu”, a afirmat Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul în Duminica dinaintea Botezului Domnului, informează Basilica.ro.

Dezastru de proporții: Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului aerian de pasageri

„Pocăinţa nu începe la un moment dat și se termină pur și simplu. Ea rămâne deodată cu noi atât cât trăim noi pe acest pământ”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a liturghisit în 3 ianuarie la Mănăstirea Pantocrator din Beclean.

În predica sa, Părintele Episcop a numit pocăința „calea pentru restabilirea lumii”.

„Viața în spiritul poruncilor înseamnă și o dimensiune terapeutică. Dacă tot cădem în păcate, să nu uităm că vindecarea noastră se întâmplă prin mărturisirea păcatelor mai înainte de orice, dar în al doilea rând și prin întoarcerea către o viață în virtute”.

„Este foarte important să avem acest curaj de a recunoaște păcatele și apoi să pornim pe un alt drum, pe drumul virtuții”.

„La început de an, când simțim că lucrurile nu sunt așa cum ne-am dori, Sfântul Ioan Botezătorul ne arată calea pentru restabilirea lumii în rânduiala ei și această cale este pocăința ca întoarcere la Dumnezeu”.

„Biserica noastră Ortodoxă are ușile permanent deschise pentru tot cel care se simte apăsat de păcat și are nevoie de iertare”, a explicat Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.