Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Galaction, episcopul Alexandriei, a vizitat expoziția 'Serbarea de la Putna 150. Continuitatea unui ideal'

basilica.ro
parintele galaction biserica

Preasfințitul Părinte Galaction a vizitat, alături de mai mulți preoți, diaconi și călugări, între care și protosinghel Serafim Baciu, starețul Mănăstirii „Sfântul Alexandru” - Catedrală Episcopală din orașul Alexandria, Mănăstirea Putna și expoziția „Serbarea de la Putna 150. Continuitatea unui ideal”. Episcopul Alexandriei și Teleormanului a lăsat în Cartea de oaspeți un mesaj de aleasă prețuire pentru cei implicați în organizarea Serbării de la Putna 2021, pe care a numit-o „moment unic în istoria națională”, conform basilica.ro

Ierarhul s-a închinat la mormântul Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare din biserica mare a mănăstirii, apoi la moaștele Sf. Ier. Iacob Putneanul din paraclisul „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

Preasfințitul Părinte Galaction a vizitat apoi expoziția „Serbarea de la Putna 150. Continuitatea unui ideal” de la Centrul Cultural „Iacob Putneanul” al mănăstirii.

Părintele Arhimandrit Melchisedec, starețul mănăstirii, și părinții din obște i-au oferit explicații și ghidaj pe tot parcursul vizitei.

În Cartea de impresii a expoziției, părintele episcop a notat despre Serbarea de la Putna din acest an:

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea acestei sărbători a neamului românesc. Felicitări și aleasă prețuire pentru toți care au jertfit, după icoana înaintașilor, pentru acest moment unic în istoria națională”.

Serbarea de la Putna (14-16 august 2021) a beneficiat de prezența Părintelui Patriarh Daniel. În cuvântul rostit la sosire, Preafericirea Sa a menționat calitatea de simbol spiritual și național a Mănăstirii Putna și însemnătatea Primei Serbări a Românilor de Pretutindeni:

„După Adunarea de la Putna şi Congresul studenţilor de la 1871 s-a constatat că nu a fost vorba de un parastas, cum spunea cineva, ci de o renaştere, de o nouă etapă de conştientizare a nevoii unităţii în cuget şi simţiri pentru toţi românii, pentru românii din ţară şi pretutindeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.