DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PRECIZARE: dr Corina Pop: Nu am susținut și nu susțin secretizarea concentrațiilor dezinfectanților

agerpres.ro
Corina Pop

Punct de vedere

Referitor la articolul publicat de site-ul tolo.ro și preluat și de stiripesurse.ro, din dorința de vă informa corect și onest, va transmit mai jos punctul meu de vedere.

Respect ancheta jurnalistică a domnului Cătălin Tolontan preluată și de site-ul dvs și cred că este obligatorie devoalarea tuturor ilegalităților din sistemul de sănătate.

Descrierea faptelor și a discuțiilor purtate în cursul ședintei de la MS din data de 31 mai 2016 precum și lista participanților se regăsesc în minuta întâlnirii și stau la dispoziția presei.

Sedința a avut ca obiectiv Planul de reformă în privința controlului si a utilizării biocidelor. S-au discutat măsuri concrete și modalități practice prin care MS să poată controla în viitor concentrațiile substanțelor biocide utilizate în domeniul sanitar, în vederea asigurării calității serviciilor medicale.

Nu am susținut și nu susțin secretizarea concentrațiilor dezinfectanților, este o informație eronată, probabil că sursa care a asistat la ședința de la Ministerul Sănătății a facut o confuzie legată de posibilitatea desecretizării și deasemenea o confuzie legată de persoanele care au luat cuvântul.

Activitatea mea în calitate de Secretar de Stat la MS din decembrie 2015 se referă la măsurile de reformă în domeniul medical iar pe parcursul acestui mandat am avut în vedere transpunerea experienței mele din sistemul medical în beneficiul pacienților.

În legătură cu relația mea cu firmele de medicamente, anterioară numirii mele ca Secretar de Stat la MS, precizez ca am refuzat nenumărate sponsorizări referitoare la participarea la Congrese Internaționale sau de a conduce studii de cercetare, dar am acceptat participarea, împreună cu echipa de doctori pe care am condus-o, doar la acele congrese și activități de formare care au fost relevante pentru activitatea profesională ca medic primar și cadru universitar.

Toate acestea s-au facut în condiții de perfectă legalitate și de transparență, fără a fi condiționată în nici un fel în deciziile pe care le-am luat în activitatea mea clinică, ca medic, în tratarea pacienților.

Nu am avut niciodată nici o relație cu nici o firmă din domeniul dezinfectanților și m-am implicat activ în lupta împotriva infecțiilor nosocomiale și în respectarea normelor de igienă în spital.

Sunt o persoană onestă și muncitoare și intotdeauna am muncit cu seriozitate și responsabilitate pentru rezultatele mele profesionale în calitate de medic și cadru universitar.

Martor al spuselor mele vă stau colegii și elevii mei pentru care am încercat să reprezint un model de moralitate, precum și pacienții mei pentru al căror ajutor mi-am dedicat întrega mea existență profesională.

Am tot respectul pentru demersul dumneavoastră jurnalistic și vă stau la dispoziție pentru orice informație necesară pentru a continua lupta împotriva nedreptății și minciunii.

Dr Corina Pop

Bucuresti, Iunie 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.