Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările Bisericii Ortodoxe Române, după decizia Guvernului de a suspenda orice slujbă în interiorul bisericilor: 'Nu înseamnă o clătinare a credinței'

www.patriarhia.ro
Catedrala Patriarhală

Guvernul României, condus de Ludovic Orban, a decis, marți, prin ordonanță militară, ca toate evenimentele religioase săvârșite în biserici să fie suspendate, pentru o perioadă temporară neprecizată. Astfel, slujbele sunt permise doar în afara bisericilor și numai dacă sunt cel mut 100 de persoane, care trebuie să stea la un metru una de alta. Sfânta Liturghie, slujbele din timpul sărbătorilor, slujbele pentru înmormântare, cununie sau botez sunt interzise în interiorul oricărui lăcaș de cult, indiferent de confesiunea religioasă.

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a făcut următoarele precizări:

”În conformitate cu noile cerințe legale, cuprinse în ordonanța militară dată în starea de urgență, toate slujbele religioase se vor săvârși doar în aer liber (cu maximum 100 de persoane și cu respectarea distanței de 1 metru între participanți).

În biserici se pot citi rugăciuni individuale și se poate spovedi (individual).

Îi îndemnăm pe toții clericii și credincioșii să dea dovadă, și în această aspră perioadă, de mult realism creștin și de grijă concretă față de ceilalți. Prudența la care suntem chemați cu toții, în aceste zile, nu înseamnă o clătinare a credinței. Autoizolarea temporară impusă de situația medicală actuală nu înseamnă însingurare și nici ruperea din comuniune cu ceilalți. Dimpotrivă, tocmai acum, aceasta s-ar putea revigora și ar putea surpa zidurile indiferenței care ne separă de obicei.

Claritatea judecății, caritatea inimii și comuniunea în rugăciune sunt roade ale credinței care, într-un asemenea timp al strâmtorărilor și nedoritelor convulsii sociale, este și antidot la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.