Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările MAE după tragedia de la frontiera Canadei cu SUA, unde o familie de români și-a pierdut viața

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Montreal, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la o familie de cetățeni români găsiți decedați în comunitatea autohtonă Akwesasne (la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec și Ontario și statul american New York) și a întreprins demersuri, pe lângă autoritățile canadiene, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și circumstanțele producerii decesului.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, autoritățile canadiene au informat că 8 persoane, printre care și 2 minori, au fost găsite decedate prin înecare. Inițial au fost găsite 6 persoane (5 adulți și 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare și salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult și 1 minor). Până la acest moment, autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia victimelor, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea și la faptul că cei 2 minori aveau cetățenia canadiană, fiind găsite și pașapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz.

Totodată, Consulatul General al României la Montreal a contactat și Ministerul de Externe al provinciei Quebec, pentru a obține informații suplimentare referitoare la acest caz. Oficiul consular a primit confirmarea că solicitarea a fost transmisă autorităților canadiene competente pentru formularea unui răspuns.

De asemenea, având în vedere că acest caz este gestionat în comun de autoritățile canadiene și cele americane, demersuri similare celor ale Consulatului General al României la Montreal au fost realizate pe lângă autoritățile americane și de către Ambasada României la Washington, prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne, dar și de către reprezentanții Consulatului General al României la New York.

MAE informează că niciuna dintre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din Canada și SUA nu au primit solicitări de informații sau de asistență consulară legate de acest caz.

Ambasada României la Washington, Consulatul General al României la New York și Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul cu autoritățile competente ale celor două țări, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.