Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predica PS Ignatie: Hristos tăcea, pe Cruce

basilica.ro
ps ignatie indoiala lui toma

În predica rostită marți la o sfințire de biserică, Episcopul Hușilor a subliniat diferența de atitudine care era pe Golgota între oamenii batjocoritori și Hristos care tăcea și primea totul cu dragoste, notează Basilica.ro.

Ierarhul a constatat că „la picioarele Crucii era atâta răutate concentrată, încât am putea spune că aceasta și-a propus să dinamiteze, să clatine iubirea cea de neclintit, desăvârșită, a lui Dumnezeu-Omul, pentru făpturile Sale”.

Episcopul Ignatie a semnalat că „noi, oamenii, în nebunia noastră, am crezut că Îl putem omorî, I-am dăruit nimicul urii, al nerecunoștinței și al răutății”, iar Hristos ne-a împărtășit „cea mai minunată smerenie, cea mai autentică dragoste față de noi”.

„Nu S-a apărat în niciun fel. Pe Cruce, El nu a făcut nicio minune, chiar dacă unii, ironizându-L, Îi cereau, batjocoritor, să se dea jos de pe aceasta, El, care făcuse atâtea minuni: ‹Tu, Cel care ești pe Cruce, fă o minune cu Tine Însuți, dă-Te jos!›. Hristos ascultă aceste cuvinte disprețuitoare, fără să Se apere, fără să Își justifice dragostea care L-a dus până la jertfă”.

Ar fi putut să le dea o lecție celor care erau la picioarele Crucii, vorbindu-le despre câtă jertfă și ce dragoste imensă manifestă față de ei în acea clipă, a adăugat PS Ignatie.

„Hristos tăcea, nu se apăra în fața nedreptăților omului – care credea că poate să Îl omoare pe Dumnezeu, viața ființială”.

„Hristos tăcea, pe Cruce, în ploaia aceea de batjocură, pentru că vorbea jertfa Lui, dragostea Lui desăvârșită față de noi, oamenii”.

„Crucea ni-L arată pe Dumnezeu așa cum este El pentru noi, pentru veșnicie: numai dragoste pentru om – chiar și atunci când acesta Îl batjocorește și manifestă multă nerecunoștință și ingratitudine”.

„Noi, chiar și atunci când suntem vinovați, când merităm să ni se spună că nu suntem pe calea cea bună, că nu am procedat bine, ne supărăm și ne apărăm, pentru că ne este jignit orgoliul”, a precizat Episcopul Hușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.