Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu, acuzat de jaful privatizărilor

Meci dur între Cătălin Predoiu și Bogdan Diaconu în această seară la dezbaterea de la RTV, după ce candidatul PNL a  nimerit bilețelul cu numele candidatului PRU la Primăria București, Bogdan Diaconu, și l-a întrebat pe acesta: ” Aţi spus că Bucureştiul trebuie să fie al românilor, românilor şi numai al românilor. Ce vreţi să spuneţi despre asta? Ce veţi face cu ceilalţi locuitori care sunt de altă naţionalitate?”.

Răspunsul lui Diaconu a fost în linia sa naționalistă: ” : Am spus că trebuie să fie al românilor, al tuturor românilor şi este un citat din Nicolae Iorga. Este vorba de o capitală de care toţi românii să fie mândri. Nu înseamnă că nu sunt bine veniţi cetăţeni de altă etnie. Până acum partidele au făcut în aşa fel încât să nu ne mai putem mândri cu nimic. Eu sunt naţionalist de când mă ştiu, am crescut într-o familie de preoţi şi am demisionat din PSD pentru a fonda PRU şi a crea o alternativă la clasa politică din care faceţi parte”. Dar, la final, Diaconu a trecut la contraofensivă și l-a acuzat pe Predoiu că a avut o casă de avocatură cu doamna Racoți specializată în privatizări și care s-a ocupat direct de privatizarea ALRO Slatina, Romtelecom și Rompetrol. În replică, Predoiu i-a dat o foaie lui Diaconu și i-a cerut să scrie pe ea ce a făcut pentru România.

De altfel, Diaconu s-a războit toată emisiunea cu PSD și cu PNL, dar cum Gabriela Firea nu era în platou, atacurile au ajuns doar la Predoiu. Iată ce a spus candidatul PRU despre căpușarea politică a RADET și ELCEN: ”Primul lucru care trebuie făcut este scoaterea RADET şi ELCEN de sub controlul USL. PNL controlează RADET şi PSD controlează ELCEN. La ELCEN este şef la achiziţii Flavius Cladoveanu, fost asociat cu dna avocat Bădescu. La scurt timp soţul doamnei Bădescu este adus în conducerea ELCEN. Soluţia datoriilor este comasarea celor două entităţi în una singură şi automat ele dispar. Managementul poate fi mult mai eficient. Această nouă entitate trebuie să fie în subordinea Primăriei Capitalei, pentru că acesta este interesul bucureşteanului. Eu nu sunt de acord cu subvenţia diferenţiată. Factura se poate reduce prin decăpuşarea celor două entităţi, modernizarea reţelei care aduce pierderi de 35%, când în mod normal oriunde în Europa pierderea este de 18-20%. Există cele patru CET-uri înfiinţate pentru a produce energie electrică şi energie termică. De 20 de ani, CET-urile vând energia la nişte băieţi deştepţi, iar Primăria Capitalei cumpără această energie la preţ de 3,7 ori mai mare. Trebuie făcut audit pe 26 de ani, iar toate contractele păguboase vor fi reziliate”.

De o atenție specială a avut parte și Nicușor Dan chiar dacă a fost absent, pentru că Diaconu a extras bilețelul cu numele său. Iată întrebarea adresată candidatului USB de către Diaconu: ” Probabil mulţi se aşteaptă să-l întreb despre relaţia sa specială cu George Soros sau despre şantajul în formă continuată pe care l-a practicat în ultimii ani, în care a depus 250 de plângeri şi a retras câteva. Vreau să întreb doar cum a avut tupeul să se prezinte în faţa bucureştenilor în aşa hal de habarnism şi superficialitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.