Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu, despre deficitul de magistrați care poate paraliza sistemul: Nu MJ, ci CSM trebuie să gândească un plan pentru creşterea numărului de resurse umane

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că problema de resurse umane din sistemul de justiţie a devenit ”cronică”, iar ”pauza” de resurse în ceea ce priveşte procurorii şi judecătorii este cauzată, printre altele, de faptul că doi ani, în perioada pandemiei de COVID-19, Institutul Naţional al Magistraturii (INM) nu a organizat concursuri. El subliniază că nu ministerul are atribuţii în rezolvarea acestei probleme, pentru că nu sunt de ajuns doar modificări legislative.

„Noi am inclus în lege toate ideile care au fost elaborate şi în sistem, şi la Ministerul Justiţiei, ca să uşureze recrutarea (magistraţilor - n.r). Dincolo de asta, problema de resurse umane cere o strategie de resurse umane pe termen lung. Ea nu este în competenţa Ministerului Justiţiei, e în competenţa CSM şi trebuie elaborată acolo. Noi vom da tot concursul, dacă e nevoie prin alte măsuri legislative, de acord, dar până atunci cred că este cazul să se pună în operă şi alte tipuri de măsuri. Spre exemplu, zic şi eu, creşterea capacităţii instituţionale a INM, sau alte lucruri, că mai am şi eu idei, dar fiecare trebuie să gestioneze instituţiile lui. INM nu e în subordinea Ministerului Justiţiei, să nu uităm că INM, din cauza pandemiei, nu e vina nici a CSM, nici a INM, nici a Ministerului Justiţiei, nu a organizat concursuri doi ani la rând, de acolo vine, dacă vreţi, pauza de resurse umane”, a afirmat Cătălin Predoiu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat „nu MJ trebuie să gândească, ci CSM” un plan pentru creşterea numărului de resurse umane în sistemul de justiţie.

Cătălin Predoiu a spus că problemele de resurse umane din sistem ”s-au acumulat în timp” şi tot în timp pot fi rezolvate. El a adăugat că problema de resurse umane din acest sistem !a devenit cronică”.

„Doar modificând legile, nu se poate rezolva problema”, a subliniat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.