Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu, despre votul în cazul lui Bejinariu: PSD-ALDE a mai lovit o dată în raportul MCV

catalin predoiu

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat marţi că, prin votul de respingere a cererii justiţiei în cazul lui Eugen Bejinariu, PSD şi ALDE subminează obiectivul de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. 

Predoiu a afirmat că, în primul rând, PSD a demonstrat un comportament "duplicitar" şi "iresponsabil" deoarece solicitarea a fost adresată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urma misiunii Comisiei Europene privind MCV. 

"Prin votul de respingere acordat astăzi de majoritatea PSD-ALDE, această majoritate a mai lovit o dată în raportul MCV pe justiţie. Aceasta demonstrează, după părerea mea, şi un comportament duplicitar şi un comportament iresponsabil al PSD în primul rând. Pentru că, pe de o parte, acest vot a fost generat de cererea adresată de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în Guvernul PSD de a se vota din nou această cerere de începere a urmăririi penale în urma misiunii de evaluare făcute de experţii Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Or, tocmai cererea acestui ministru a generat o dezbatere firească, ce a fost respinsă prin vot de către PSD şi ALDE, după ce, ani de zile, în raportul MCV, Parlamentul a fost pe bună dreptate criticat că nu schimbă politica în cazul unor astfel de cereri", a susţinut Cătălin Predoiu, potrivit agerpres.ro.

Fost manager de spital, trimis în judecată de DNA. Cu ce l-au prins procurorii


El a spus că în acest caz nu este vorba de ignorarea prezumţiei de nevinovăţie, ci "doar de egalitate în faţa legii a oricărui cetăţean parlamentar sau neparlamentar". 

"Prin urmare, încă o dată vedem că, pe de o parte, se clamează intenţia de a ridica MCV, prin urmare de a se îndeplini obiectivele lui, şi pe de altă parte subminarea acestor obiective de către PSD şi ALDE", a afirmat Predoiu. 

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă marţi de Camera Deputaţilor. Au fost înregistrate 88 de voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi două abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.