Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu isi pregateste strategia pentru Bucuresti, intr-o atmosfera complicata

predoiu

Proaspatul presedinte al organizatiei PNL Bucuresti, Catalin Predoiu isi pregateste joi strategia pentru alegerile locale. Acesta trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii pentru filiala la conducerea careia a ajuns (n.r. nu neaparat pentru ca si-ar fi dorit,) in asa fel incat sa asigure victoria PNL nu doar la Capitala, ci si la cat mai multe Sectoare. In acest sens urmeaza sa mai fie facut un sondaj de opinie care i-ar putea pecetlui soarta lui Cristian Busoi.

Primul pas si cel mai important pentru Predoiu este gasirea candidatilor potriviti. Misiunea sa nu este simpla deloc. In primul rand, la Capitala are deja un candidat desemnat, pe care el insa nu l-a votat. Sedinta in care a fost validata candidatura lui Cristian Busoi a fost organizata inainte ca Predoiu sa fie validat in calitatea de presedinte al organizatiei Bucuresti, el avand astfel girul Ancai Boagiu si al lui Theodor Atanasiu, co-presedintii PNL Bucuresti de la acea data. Iar desi fusese deja anuntat faptul ca Predoiu va prelua conducerea acestei filiale, acesta nici macar nu a fost prezent la sedinta decisiva, dar cu final anuntat pentru Busoi.

Toate acestea n-ar fi o problema daca Busoi ar fi un candidat care sa trezeasca in primul rand increderea si sprijinul partidului, iar in al doilea rand intentia de vot a electoratului. Insa Cristian Busoi trezeste mai degraba indoieli si nesiguranta in partid. Surse liberale precizeaza ca multi vad nominalizarea sa ca pe o 'prostie'. Altii isi exprima indoielile in public:

"Mi se pare că la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră total neserioasă şi chiar sinucigaşă. (...) Candidaţii (PNL - n.r.) nu înţeleg pe ce criterii au fost desemnaţi şi am impresia că sondajul care s-a făcut i-a luat în calcul numai pe amatori, numai pe cei care şi-au anunţat intenţia de a candida. Or, un sondaj serios pentru aşa ceva trebuie să includă şi persoane care nu şi-au manifestat dorinţa asta, din motive legitime. Adică nu putem să avem un candidat numai pentru că ceilalţi sunt mai proşti, mă rog, nu toţi, dar într-adevăr cu Petre Roman ne-am fi făcut de râs, dar nu acesta este un motiv pentru a susţine pe cineva care e la 4% în sondaje. Eu am toată simpatia pentru Cristian Buşoi ca persoană, dar aici vorbim totuşi de lucruri serioase, de alegerile pentru primarul general al Bucureştiului. E caraghios să pui în sondaj Petre Roman, Costică Canacheu, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. Resursa umană a PNL se reduce numai la ei?", a declarat Paleologu luni, la RFI.

Potrivit deputatului, abordarea PNL este din principiu una greşită, iar "dacă domnul Predoiu nu schimbă acest lucru se sinucide şi el politic".

Nici presa si nici opinia publica nu au cuvinte de lauda pentru Cristian Busoi, acest lucru facand ca liberalii sa fie si mai ostili fata de aceasta nominalizare, pe care pare sa o sustina doar presedintele Klaus Iohannis. In acelasi timp nici nu au alti

Nici la sectoare lucrurile nu sunt foarte simple, iar jocurile in filiale de sector se fac intr-o atmosfera pe alocuri tensionata. Tocmai de aceea, potrivit conducerii PNL, la Bucuresti se va mai face un sondaj de opinie menit sa lamureasca o data pentru totdeauna care ar fi cele mai bune variante pentru Capitala. In urma acestui sondaj Cristian Busoi ar putea fi inlocuit. Cine ii va lua locul este insa greu de spus in acest moment. Oricum, surse PNL indica faptul ca ar fi vorba tot de o figura noua si nu de un lider cu state vechi.

Desi poate la prima vedere nu pare, Catalin Predoiu poate fi marele castigator al alegerilor din Bucuresti sau marele perdant, chiar daca el nu va candida. In cazul in care Cristian Busoi va fi infrant si PNL va pierde sectoarele pe care teoretic ar avea sanse sa le castige, Predoiu va fi nevoit sa isi asume aceste infrangeri. Iar in timp de Cristian Busoi se va intoarce la fotoliul sau de europarlamentar de la Bruxelles, Predoiu risca sa ajunga din premier desemnat, 'ruda saraca' a PNL trecuta pe banca de rezerva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.