Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări de efect pregătite de Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
ministerul justitiei Inquam Photos

Ministerul Justiției intră, sub conducerea lui Cătălin Predoiu, într-un proces de „înfrumusețare”: se schimbă legea de organizare și funcționare a ministerului.

1. Se va reînființa un departament de relații de presa care va avea ca atribuții principale: crearea şi evaluarea imaginii publice a politicii din domeniul justiţiei şi elaborarea recomandărilor în consecinţă, elaborarea strategiilor de comunicare;  organizarea activităţilor publice ale ministrului justiţiei şi ale altor reprezentanţi ai ministerului; organizarea conferinţelor de presă ale ministerului;  elaborarea și transmiterea comunicatelor de presă, fiind singurul compartiment din cadrul ministerului abilitat în acest sens;  elaborarea revistei presei şi sintezei ştirilor importante pentru justiţie

2. Se reglementează constituirea unor comisii de elaborare a proiectelor de coduri și de alte acte normative ce interesează domeniul justiției, de documentare şi/sau elaborare a studiilor de fundamentare a acestora şi a strategiilor în domeniul justiţiei. În cadrul acestor comisii pot fi folosiţi, în conditiile legii, şi colaboratori externi – cadre didactice din învăţământul superior juridic, cercetători ştiinţifici, judecători, procurori, membri ai profesiilor juridice reglementate sau alţi specialişti, procedura de selecţie, modul de organizare şi funcţionare a comisiilor fiind stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.

3. Pentru elaborarea unor proiecte specifice realizării obiectivelor Ministerului, pe perioada mandatului său, ministrul, poate numi, prin ordin, consilieri onorifici în domenii precum domeniul economic, management judiciar, comunicare, politici publice din domeniul justiției, afaceri externe și diplomație. Activitatea consilierilor onorifici este neremunerată.

4. Apare un nou post de secretar de stat: ministerul va avea 5 asemenea posturi.

5. Ministrul poate sesiza Inspecţia Judiciară pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii unei abateri disciplinare de către procurori.

6. se creează posibilitatea ca ministrul justiției să poată încheia parteneriate, bazate pe voluntariat sau finanțate din fondurile proprii ale partenerilor, cu instituții de învățământ superior juridic și juridico-administrativ, cu organizațiile profesionale ale profesiilor juridice, cu institutele de pregătire profesională inițială și continuă ale profesiilor juridice, precum și cu alte entități de interes public din domeniul juridic și juridico-administrativ sau de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, în vederea elaborării și promovării de strategii, studii, documentații sau programe privind politici publice și proiecte legislative.

7. Se desființează Institutul Național de Criminologie. Activitatea și personalul vor fi preluate de Ministerul Justiției.

Citește și: Rareș Bogdan: Undeva la 36% din populație mai susține restricțiile. Poate fi tragic pentru un partid .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.