Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu le mai dă răgaz oamenilor din spatele ONG-urilor - Anunț de la Ministerul Justiției

just.ro
sigla ministerul justitiei

Termenul până la care se poate depune Declarația privind beneficiarul real pentru asociații și fundații a fost prelungit până la data de 1 noiembrie, anunță, marți, Ministerul Justiției (MJ).

Conform sursei citate, luni, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 771/24.08.2020 Ordonanța de urgență a Guvernului nr.142/2020 pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, pentru anul 2020, termenul până la care se depune declarația privind beneficiarul real cu privire la asociații și fundații este data de 1 noiembrie 2020.

Asociațiile și fundațiile sunt obligate să depună declarația privind beneficiarii reali, pentru a arăta cine le controlează cu adevărat. Obligația apare la înscriere, ori de câte ori intervin modificări privind beneficiarii reali, precum și anual.

OG 26/2000 prevede că, „anual sau ori de câte ori intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, asociația sau fundația are obligația de a comunica Ministerului Justiției datele de identificare ale beneficiarului real, în vederea înregistrării actualizării evidenței privind beneficiarii reali ai asociațiilor și fundațiilor”. De asemenea, această declarație trebuie depusă și la înființare.

Declarația anuală se depune în mod normal până la 15 ianuarie, doar că anul acesta termenul a fost altul, excepțional, raportat la trecerea a 12 luni de la intrarea în vigoare a Legii 129/2019 - actul normativ care a introdus obligația depunerii declarației privind beneficiarii reali. Termenul-limită inițial, valabil numai pentru anul curent, era 21 iulie 2020. Practic, acesta a fost prelungit prima oară până la 17 august 2020 și acum până la 1 noiembrie 2020.

Din 2021, ONG-urile vor depune declarația anuală până la data de 15 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.