Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu vizat de un caz disjuns din Gala Bute. Reactia liderului PNL

predoiu

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu ar avea un dosar disjuns din cel al Elenei Udrea privind Gala Bute, cel putin asta sustine jurnalistul Catalin Tolontan, cel care a realizat ancheta privind ilegalitatile din spatele Galei Bute.

"Pe 5 ianuarie 2011, cînd guvernul Emil Boc emite H.G. nr. 14 care face din promovarea României la Gala Bute o operațiune eligibilă pentru fondurile europene, Predoiu era ministrul justiției.

Sursele Gazetei susțin că mai mulți responsabili din Ministerul Justiției au refuzat să semneze HG-ul din Gala Bute, sesizînd potențialul de ilegalitate. Potențial care, conform DNA și DLAF, avea să se realizeze prin frauda celor 2,4 milioane de euro cheltuiți de la buget în meciul de box profesionist.

În ciuda avertismentelor venite de la subordonați, Cătălin Predoiu ar fi avizat el singur din partea propriului minister acest document care a devenit pretextul legal a unei ilegalități, după cum susțin procurorii", a scris Tolontan pe blogul personal.

Predoiu ar fi semnat Hotararea de Guvern in ciuda avertismentelor primite de la oamenii sai.

Iata cum raspunde Predoiu: "In sedinta de Guvern respectiva a venit un proiect care nu ideplinea conditii de legalitate. La cererea mea si a ministrului Finantelor a plecat din Guvern indeplinind conditii de legalitate dupa ce a fost modificata. Noi am modificat in Guvern acel proiect de Hotarare pana cand indeplinea conditiile de legalitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.