Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Brașovului a trimis o adresă operatorilor HoReCa să respecte legislaţia de protecţie împotriva COVID în minivacanţa de 1 Decembrie

facebook.com
izolare coronavirus

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a trimis, luni, o adresă către administratorii structurilor de primire turistică din judeţ în care acesta reiterează "necesitatea respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie pentru prevenirea COVID-19" în perioada minivacanţei de 1 Decembrie.

"Nerespectarea acestor măsuri reprezintă un risc epidemiologic major şi atrage după sine răspunderea contravenţională şi, după caz, penală. De asemenea, poate duce la suspendarea activităţii operatorilor din turism care încalcă prevederile actelor normative referitoare la prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19. Vă adresăm, de aceea, solicitarea de a fi parte a efortului comun depus până în acest moment pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, astfel încât instituţiile cu atribuţii de control să fie nevoite în cât mai puţine situaţii să aplice sancţiuni ca urmare a încălcării prevederilor legale", se arată în documentul transmis de prefect, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

În adresa menţionată sunt reamintite, totodată, prevederile din Anexa 3 a Hotărârii Guvernului nr. 967/12.11.2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în ce priveşte operatorii economici din domeniul HoReCa.

Printre acestea se numără cele care prevăd că activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, dar şi a altor operatori economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi în judeţele/localităţile unde este depăşită incidenţa de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

De asemenea, în documentul prefectului sunt enumerate şi prevederi ale Anexei 3 a Ordinului nr. 1.731/832/2020, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul economiei, potrivit cărora pe durata stării de alertă, administratorii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare vor lua măsuri de protejare împotriva COVID-19, acordând atenţie, în special, următoarelor: cazarea oaspeţilor, serviciile conexe (servicii de alimentaţie, curăţenie) şi interacţiunile specifice (oaspeţi-oaspeţi, personal-oaspeţi şi personal-personal).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.