Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei explică în ce condiții ar putea fi izolate sectoarele din Capitală: Este foarte dificil

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Cojanu

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a explicat că s-ar putea face o izolare a sectoarelor Capitalei, pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, însă acest lucru este foarte dificil de realizat și nici nu este urmărit de către autorități.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

„Nu, este foarte dificil, dar eu am această convingere că împreună cu autoritățile competente am luat acum măsuri de control. Conștientizarea populației se va face și datorită cifrelor și îmi este greu să cred că vom ajunge în cazul izolării Bucureștiului”, a declarat Gheorghe Cojanu, prefetul municipiului București, informează B1 TV.

Având în vedere faptul că sectoarele din oraș nu sunt clar delimitate de ziduri sau granițe, prefectul a explicat și în ce condiții s-ar putea realiza carantinarea acestora. Delimitarea, în anumite sectoare, este aproximativă, în timp ce în altele este mai clară. Mai mult decât atât, o problemă în rândul bucureștenilor ar reprezenta-o și faptul că unii dintre ei sunt nevoiți să meargă dintr-un sector în altul pentru a ajunge la muncă sau la cumpărături.

„Teoretic se poate, practic este foarte greu și de aceea vă spuneam că autoritățile centrale vor emite prevederi legale ca să știm și noi cum este cu această izolare, carantiare a Bucureștiului dacă se depășește rata de incidență de 3. Dacă vorbim despre o comună dintr-un județ, se poate izola la ambele capete și da nu mai intră nimeni.

Bucureștiul însă este foarte dificil să faci acest lucru. Este poarta aeriană de intrare, toate trenurile converg aici, dar eu sunt sigur că se vor găsi soluții pentru limitarea traficului în București, în cazul în care rata de incidență depășește 3”.

Referitor la existența unui plan pentru închiderea unui sector, realizat în baza cartografierii acestuia, prefectul a explicat:

„Imposibil nu este, vă dau un exemplu, Sectorul 5 și Sectorul 4 au Șoseaua Giurgiului ca limită între sectoare, deci nu ar fi imposibil, dar eu nu cred că se va ajunge la acest lucru. Da, se poate face, teoretic, dar este foarte dificil pentru că un om locuiește în Sectorul 4, dar se duce la serviciu sau la afacerea lui în alt sector și atunci este dificil. Vedem care va fi decizia autorităților centrale. Noi întotdeauna ținem cont de cadrul general. Ce aplicăm în teritoriu este urmarea cadrului general”, a declarat Gheorghe Cojanu, în platoul B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.