Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul intervine în protestul care riscă să blocheze Capitala - Există dorință de dialog, dar există și reguli și legi

stiripesurse.ro
Rares Hopinca

Prefectul Municipiului Bucureşti Rareş Hopincă a discutat, joi seară, cu persoanele care protestează în zona Militari-Chiajna, la intrarea în Bucureşti, şi a invitat o delegaţie a protestatarilor la dialog, în vederea prezentării revendicărilor acestora.

„Invit reprezentanţii protestatarilor la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a-şi prezenta în mod concret revendicările. Este important de ştiut că există dorinţă de dialog, motiv pentru care am mers în rândul acestora în această seară. Dar pentru a identifica soluţii, este esenţial ca revendicările protestatarilor să fie prezentate punctual şi concret. De îndată ce va fi desemnată o delegaţie, suntem gata să începem discuţiile pentru identificarea unor soluţii”, a precizat Rareş Hopincă, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Hopincă a insistat pentru urmarea procedurii legale, pentru ca protestul să fie organizat în condiţiile legii, în vederea protejării locuitorilor Capitalei şi a protestatarilor.

Ulterior, Rareș Hopincă a explicat, în direct la România Tv, că Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii au purtat discuții cu protestatarii pentru identificarea unor soluții. Hopincă spune că protestatarii trebuie să înțeleagă că în România există reguli și legi și că până și protestele spontane trebuie să se desfășoare după anumite norme. Acesta a mai precizat și că prezența Poliției și a Jandarmeriei are rolul de a păstra un climat calm și nu de a intimida transportatorii nemulțumiți.

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Între timp, o delegaţie a transportatorilor a fost primită pentru discuţii la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.