Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, dă vina pe cluburile de fotbal pentru huliganismul din ultimul timp de pe stadioanele din România

Institutia Prefectului Bucuresti
Toni Grebla

Într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat că de vină pentru incidentele de pe stadioane sunt chiar cluburile organizatoare de fotbal, care îi lasă pe suporteri să introducă materiale pirotehnice înainte de meciuri.

Weekend-ul trecut asupra fotbalului românesc s-a abătut foarte multă violență. Pe Arena Națională s-au întâlnit Dinamo și CSA Steaua unde suporterii de la SUD Steaua s-au bătut cu jandarmii, iar la Tg. Jiu, întru-un meci dintre U Craiova și Rapid,  suporterii vișinii au rupt mai multe scaune și au aruncat cu ele spre stewarzi, după ce aceștia au dat cu gaze lacrimogene.

"Materialele pirotehnice nu sunt introduse pe stadion înainte de meci. Este sunt băgate în stadion, ascunse undeva şi luate la nevoie, cu acordul, cu sprijinul cluburilor organizatoare ale meciurilor de fotbal. Cu o zi, două, trei înainte de meci. Federaţia Română de Fotbal ar trebui să ia cele mai dure măsuri împotriva cluburilor organizatoare care nu numai că permit acest lucru, ci uneori chiar încurajează", a declarat Toni Greblă într-o intervenție la Digi24.

Și ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a promis că amenzile se vor mări pentru ca aceste incidente să dispară de pe stadioanele din țară.

"Imaginile sunt foarte, foarte triste şi nu ne dorim să vedem acest lucru. Din tot ce am citit şi toate rapoartele pe care le-am văzut este o problemă de organizare. Legile există, proceduri există, însă uneori ceva nu este bine organizat.

Dacă organizarea ar fi mai riguroasă şi mult mai responsabilă atunci cu siguranţă ar putea intra aceşti huligani în nişte zone mult mai securizate, să nu poată avea acces unii la ceilalţi, nici la ieşire, nici la intrare.

Noi am convocat Comisia Naţională de Acţiune împotriva Violenţei în Sport. Este convocată pentru joi şi vom discuta cu cei de la Jandarmerie şi de la Federaţia Română de Fotbal despre aceste aspecte şi vom iniţia un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru a reglementa cât mai bine, pentru a preveni aceste situaţii care escaladează.

Dacă acum avem amenzi de 3.000 de lei, cu siguranţă că trebuie nişte amenzi serioase, de 40-50.000 de lei şi o să se gândească mai bine aceste persoane ce să facă", a declarat Novak, în direct prin telefon la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.