Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Alba, judeţ care a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori: Măsurile le vom lua după incidenţa maximă pe localităţi

Twitter
covid 19 coronavirus

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat, marţi, după ce judeţul a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, că măsurile vor fi luate pe localităţi, în funcţie de incidenţa din fiecare dintre acestea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că se vor "intensifica activităţile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2", în special acolo unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire a depăşit 3 cazuri la 1.000 de locuitori, anunță news.ro.

Înainte de şedinţa CJSU Alba, prefectul Nicolae Albu a explicat că măsurile se vor lua în funcţie de incidenţa pe localităţi.

"Deci măsurile le vom lua după incidenţa maximă pe localităţi. Spre exemplu, avem incidenţa maximă la Aiud şi la Ocna Mureş, acolo vom lua intensifica măsurile. Noi deja am luat măsurile din zilele trecute, municipiul Alba, municipiul Sebeş, municipiul Aiud, sunt trecute deja pe scenariul roşu, şcolile sunt online", a declarat el.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Nicolae Albu a arătat că DSP va analiza zilnic localităţile care au incidenţa peste 3 la mie, iar dacă specialiştii vor considera că trebuie luate alte măsuri, se va întruni din nou CJSU.

Prefectul a spus că în prezent sunt libere 47 de locuri în spitale COVID şi trei locuri la Terapie Intensivă.

Întrebat care este diferenţa între faptul că o localitate a trecut de rata de infectare de 3 la mie şi acela că tot judeţul a depăşit acest prag, prefectul a explicat: "Incidenţa cumulată pe judeţ este pe incidenţele cumulate de la fiecare UAT. De exemplu, avem nişte măsuri mai restrictive la UAT Aiud, unde avem o incidenţă mare, sau la UAT Ocna Mureş, sau la o comună unde avem incidenţă 0,3. S-ar putea ca într-o comună să avem un caz sau niciun caz şi acolo măsurile pe care le luăm nu se pot compara cu cele pe care le luăm la o incidenţă de 5, 6".

El a amintit că şcolile au fost trecute rapid în scenariul roşu şi s-a instituit obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile deschise, acolo unde incidenţa a fost mai mare de 3 la mia de locuitori. Prefectul a menţionat că, dacă într-o localitate nu este niciun caz, măsura purtării măştii şi în spaţiile deschise se va lua doar dacă DSP consideră că este un risc în zonă.

În şedinţa de marţi a CJSU s-a aprobat hotărârea 46, care prevede că în comuna Cut, unde rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori, toate unităţile de învăţământ trec în scenariul roşu, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, iar activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise este interzisă, la fel ca evenimentele private. Totodată, se închid restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci şi a sălilor de jocuri de noroc.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Alte măsuri au fost luate pentru comuna Săsciori, unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 este între 1,5 şi 3/1000 de locuitori. Aici, masca este obligatorie în spaţiie deschise aglomerate.

"Ca urmare a înregistrării la nivelul judeţului Alba, a unei incidenţe cumulate, de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile, toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, în baza unui „Plan unic de acţiune” întocmit la nivelul Grupei de coordonare, vor intensifica activităţile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în special pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS –COV-2 a depăşit 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Direcţia de Sănătate Publică Alba, va întocmi şi va prezenta zilnic membrilor Comitetului Judeţean, o analiză pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS –COV-2 a depăşit 3 cazuri la 1000 de locuitori, analizând necesitatea carantinării zonale, cu motivarea propunerii", se mai arată în hotărârea CJSU Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.