Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Constanţa anunţă intensificarea controalelor pentru verificarea respectării măsurilor sanitare în locurile aglomerate de pe litoral

adevarul.ro
virus covid delta

Prefectul Judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a anunţat, miercuri, că vor fi intensificate controalele pentru verificarea respectării măsurilor sanitare în locurile aglomerate de pe litoral, fie că este vorba de mijloace de transport în comun, festivaluri, întruniri publice sau pelerinaje. El a precizat şi că se înregistrează o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului, dar şi a numărului de spitalizări, potrivit news.ro.

Silviu Coşa a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, susţinută după şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că trebuie luate măsuri împotriva COVID-19 înainte ca incidenţa cazurilor să atingă cifre ridicate.

“Motivul şedinţei extraordinare de astăzi a fost trendul care se înregistrează în ceea ce priveşte rata de incidenţă la nivelul judeţului Constanţa precum şi contextul în care se înregistrează acest trend. Chiar dacă rata de incidenţă este cu zero în faţă, astăzi este 0,12 la nivel de judeţ, 0,18 la nivelul municipiului Constanţa, nu trebuie să uităm că în urmă cu numai câteva zile era 0,04, o valoare pe care a înregistrat-o timp de aproape două săptămâni. De asemenea, numărul cazurilor zilnice este în creştere după cum este în uşoară creştere şi numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID-19. Nu trebuie să aşteptăm nici noi ca instituţie, dar nici cetăţenii, ca rata de incidenţă să atingă din nou praguri de care ne aducem aminte cu tristeţe şi cu durere pentru a începe să luăm măsuri, să conştientizăm faptul că lucrurile nu se îndreaptă spre un făgaş favorabil”, a explicat prefectul Constanţei.

El a precizat că vor fi intensificate controalele în perioada următoare.

“Astăzi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am propus şi colegii au votat în favoarea măsurilor care urmează să fie implementate în perioada următoare, respectiv, în ceea ce priveşte locurile publice, locurile aglomerate, să se producă o intensificare a controalelor privind respectarea măsurilor de protecţie, în mijloacele de transport în comun, în locuri publice închise, dar şi în locurile în care se desfăşoară spectacole, festivaluri, întruniri publice, procesiuni”, a explicat Silviu Coşa.

El a afirmat că în cadrul şedinţei primăriile au fost informate că trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu pentru vaccinare.

“În ceea ce priveşte vaccinarea s-au dispus unele măsuri, am pus în sarcina Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă să ia legătura cu toate localităţile administrate încât să se asigure că cei din primăriile respective desfăşoară activităţi de diseminare a informaţiilor oficiale despre ceea ce înseamnă vaccinare, vaccinuri existente, procedura de vaccinare. (...) Primăriile vor trebui să pună la dispoziţie un spaţiu în care vaccinarea va avea loc în condiţiile în care în cadrul campaniei Oraşul vaccinează satul fiecare centru de vaccinare existent pune la dispoziţie echipe mobile pentru localităţile arondate, echipe care se pot deplasa în baza unui calendar pentru a imuniza populaţia din localitatea respectivă”, a transmis Silviu Coşa.

El a mai anunţat că la nivelul judeţului rata de vaccinare este 30 la sută, mai crescută în privinţa municipiilor, unde este între 35-40 la sută.

Silviu Coşa a mai anunţat că dacă la nivelul judeţului Constanţa erau vaccinate 4.000 de persoane pe zi, acum sunt vaccinate 700 şi 300-400 în weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.