Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Dolj spune că italianul confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane în România

Facebook
romani coronavirus

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, afirmă că, din datele de până acum, a reieşit că italianul de 71 de ani care s-a aflat în vizită în România, iar la revenirea în Italia a fost confirmat cu coronavirus a intrat în contact, în ţara noastră, cu aproximativ 50 de persoane, între care cele din avioanele cu care acesta a venit şi a plecat, precum şi reprezentanţii unei firme de la care a închiriat o maşină.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a spus, marţi seară, că sunt analizate înregistrările video pentru a se vedea ce a făcut cetăţeanul italian în România şi cu cine a intrat în contact. El a spus că a fost identificată maşina pe care acesta a închiriat-o şi care, la două zile după ce a fost predată firmei de închiriere, a fost închiriată de altcineva.

"Fiind închiriată la două zile, adică la 48 de ore, nu mai prezintă interes din punct de vedere epidemiologic. (Prezintă interes - n.r.) doar pentru cel care a preluat maşina din partea firmei", a spus prefectul.

El a spus că, din ce s-a reuşit să se stabilească până în prezent, italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, nu doar în judeţul Dolj, fiind vorba despre persoanele din avion de la venire şi de la plecare şi reprezentanţii firme de închiriere a maşinilor.

Citește și: VIDEO Dialog spumos între Marcel Cioalcu și Traian Băsescu: 'TB: NU mai vorbiți de mascaradă! PSD a dat jos doi premieri!/MC: Un succes extraordinar'

Prefectul a mai spus că s-a primit o listă a pasagerilor, dar este doar cu nume şi prenume, şi se aşteaptă obţinerea uneia care să includă şi CNP-uri, pentru a putea fi găsite persoanele.

"Am înţeles că în Gorj a fost şi la o primărie să-şi plătească impozitele pentur că avea o firmă în zonă, deci a intrat în contact şi cu angajaţii", a afirmat el.

Prefectul a afirmat că reprezentanţii DSP vor stabili dacă se impune ca persoanele care au intrat în contact cu cetăţeanul italian să fie duse în centre de carantină.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, referitor la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, că bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

"Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a mai preciuat că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în 18 februarie.

"În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact.

Citește și: Marcel Ciolacu, după retragerea lui Ludovic Orban: 'Nu vom susține niciun premier de la PNL'

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere", a arătat sursa citată.

Anterior, autorităţile române au transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani se numără între noile cazuri confirmate în regiunea italiană Emilia-Romagna. Potrivit presei din peninsulă, el revenise de câteva zile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.