Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Neamț îi solicită ministrului Sănătăţii deschiderea 'urgentă' a SJU Piatra-Neamţ pentru patologia non-COVID

Europa FM
doctor medic spital

Prefectul George Lazăr i-a cerut public, marţi, ministrului Sănătăţii să urgenteze desemnarea Spitalului din Târgu Neamţ ca spital-suport COVID-19, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ să redevină spital clinic.

Prefectul de Neamţ a declarat, într-o conferinţă de presă, că toate documentele care susţin clinic şi epidemiologic aceste aspecte au fost trimise de acum două săptămâni şi nu înţelege de ce sunt blocate deciziile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

"Astăzi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ are 21 pacienţi pozitiv COVID-19 internaţi şi 32 pacienţi suspecţi, fiind ocupate 6% din total numărului de paturi. Spitalul Târgu Neamţ are 260 paturi, secţie de boli infecţioase, compartiment ATI, laboratoare diverse, inclusiv de radiologie. Din 10 iunie funcţionează şi aparatul de testare Real Time PCR. Deci poate asigura tratament pacienţilor COVID-19. Consider în mod personal, dar şi din discuţii cu cadrele medicale, că nu mai există o filosofie corectă ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ să rămână un spital închis cazuisticii generale şi să asigure doar pacienţii cu COVID-19, cu 21 internări. Cer ferm, şi am făcut adresă la Ministerul Sănătăţii, ca spitalul din Piatra-Neamţ să fie redeschis în totalitate", a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul a adăugat că au fost trimise şi marţi noi adrese către Ministerul Sănătăţii prin care se solicită deschiderea urgentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ pentru patologia non-COVID şi desemnarea celui din Târgu Neamţ ca suport pentru aceşti pacienţi.

În momentul de faţă, Spitalul municipal Roman asigură patologia clinică şi este supraaglomerat pentru că, deşi nu are capacitatea fizică, preia pacienţi din tot judeţul Neamţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.