Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Suceava a convocat şefii structurilor MAI, după agresarea unui activist de mediu

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat pentru vineri o şedinţă operativă cu şefii structurilor MAI, ai Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere, după ce un activist de mediu ar fi fost agresat din cauză că a ''identificat şi diseminat cazuri de furt de material lemnos'', potrivit Agerpres.

Într-un comunicat transmis AGERPRES, joi, prefectul Moldovan a transmis ''un mesaj ferm că asemenea fapte de agresiune nu pot fi tolerate sub nicio formă''.

Totodată, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Poliţiei Române, pentru a verifica acest caz, prezentat pe internet, în care activistul de mediu Daniel Bodnar arată că a fost agresat, pentru că a prezentat cazuri de furt de lemne.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

"Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate", informează un comunicat al MAI.

De asemenea, USR PLUS a reacţionat, joi, manifestându-şi ''îngrijorarea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor şi de intervenţia lor tardivă, într-un judeţ cunoscut pentru problemele de tăieri ilegale şi de transport ilegal de masă lemnoasă''.

Copreşedintele USR PLUS Suceava, Radu Rey, a solicitat ministrului Vela informaţii despre modul în care au fost respectate regulile de intervenţie la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar.

''Absenţa până acum a unor reacţii din partea ministerului de interne faţă de cazurile repetate de agresiune asupra activiştilor de mediu ne arată lipsa de preocupare reală a autorităţilor faţă de fenomenul tăierilor ilegale. Protejarea pădurilor şi a oamenilor corecţi din sectorul forestier şi cooperarea cu societatea civilă în combaterea tăierilor ilegale de arbori este o prioritate a programului de guvernare USR PLUS. Susţinem implicarea activiştilor de mediu în descoperirea activităţilor ilegale şi iniţierea unui dialog structurat pentru o informare corectă a acestora. Dorim operaţionalizarea DNA-ului pădurilor, ca parchet dedicat infracţiunilor de mediu, pentru a stopa fenomenul criminalităţii forestiere'', arată Radu Rey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.