Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul din Vrancea avertizează: Medicii nu se mai înghesuie să lucreze în centrele de vaccinare

deBanat.ro.
centru vaccinare

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că o parte din centrele de vaccinare organizate în judeţ nu au putut fi deschise din cauza lipsei medicilor care să le deservească, anunță AGERPRES.

"Acele centre au fost amenajate, pregătite pentru vaccinare, dar a apărut problema lipsei personalului medical, şi mă refer în special la medici, pentru că pentru asistenţi medicali şi a registratori nu sunt probleme, s-a identificat un număr suficient de persoane. În schimb, în ceea ce priveşte disponibilitatea medicilor de a se implica în această activitate, din păcate nu am primit un răspuns favorabil din partea dumnealor. Din acest motiv nu avem deschise alte centre", a declarat Gheorghiţă Berbece.

Potrivit acestuia, fluxurile care vor fi repartizate judeţului Vrancea ar putea fi alocate centrelor deja deschise, acolo unde există echipe deja constituite şi care pot susţine activitatea de vaccinare.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă? ,

La finalul lunii decembrie 2020, au fost nominalizate 12 centre de vaccinare pe raza judeţului Vrancea. Printre acestea, şi cele de la Dumitreşti, Tîmboeşti sau Măicăneşti, care însă nu au devenit funcţionale din cauza lipsei medicilor. Celelalte centre s-au deschis etapizat, în funcţie de categoria populaţiei stabilită a fi imunizată în cele trei etape reglementate prin strategia naţională de vaccinare.

Prefectul Gheorghiţă Berbece a subliniat că se încearcă deschiderea a cel puţin un alt centru de vaccinare, la Dumitreşti, în acest sens fiind făcute demersuri către Casa Judeţeană de Sănătate, Colegiul Medicilor şi către medicii de familie din judeţ.

În prezent, vaccinarea populaţiei civile se face la Dispensarul Sud Focşani, la Spitalul de Boli Cronice Panciu, la Casa Armatei Focşani, la Sala de Sport Suraia, Sala de Sport Odobeşti şi Spitalul Adjud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.