Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul îndeamnă primarii din Mureş să susţină Maratonul de vaccinare organizat de UMFST

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam maratonul vaccinarii

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, i-a îndemnat, joi, pe cei 102 primari din judeţ să susţină Maratonul vaccinării 'Mureşul se Vaccinează', care se va desfăşura în perioada 14-16 mai, la Facultatea de Farmacie din Campusul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) 'George Emil Palade' din Târgu Mureş.

"În cadrul videoconferinţelor de astăzi, la care au participat primarii celor 102 localităţi mureşene, am transmis un îndemn la implicare şi seriozitate în pregătirea Maratonului Vaccinării şi în general în campania de vaccinare, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan. Primarii au un rol important în pregătirea şi reuşita acţiunii din 14-16 mai prin încurajarea şi sprijinirea tuturor mureşenilor care îşi doresc vaccinarea cu Pfizer de a participa la Maratonul Vaccinării. În acelaşi timp, în următoarea perioadă primăriile se vor alătura eforturilor autorităţilor judeţene de vaccinare a persoanelor din comunităţile izolate ale judeţului, cu ajutorul echipelor mobile", a scris Mara Togănel pe Facebook, preluat de Agerpres.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş organizează, în perioada 14 - 16 mai, o acţiune de vaccinare în masă împotriva virusului SARS-CoV-2, denumită "Maratonul vaccinării - UMFST vaccinează!".

UMFST Târgu Mureş a precizat că acţiunea se adresează întregii populaţii care încă nu este vaccinată, cu vârsta peste 16 ani, se va realiza cu vaccinul Pfizer BioNTech, iar de acest maraton vor beneficia toţi doritorii, indiferent de domiciliu, fără a fi nevoie de programare.

"Personalul medical din judeţ şi studenţii universităţii vor asigura timp de 3 zile fluxurile de vaccinare continuă, la sediul UMFST, astfel încât, prin acest efort colectiv, să contribuim cu toţii la controlul pandemiei şi la revenirea cât mai rapidă la o viaţă normală. Acţiunea se realizează în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, unităţile sanitare din judeţ şi asociaţiile studenţeşti din cadrul UMFST şi cu sprijinul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2", a arătat UMFST.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.