Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul judeţului Constanţa anunţă o anchetă administrativă după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase

Inquam Photos/ Costin Dinca
INCENDIU - BOLI INFECTIOASE Constanta

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a anunţat, sâmbătă, constituirea unei comisii care să efectueze o anchetă administrativă după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

Prefectul a precizat că a iniţiat acest demers la solicitarea Corpului de control al prim-ministrului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, PRIMA REACȚIE după incendiul de la Constanța: Zi de doliu. O nouă dramă. Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală

"Am purces la înfiinţarea unei comisii de control în jurul corpului de control al Instituţiei Prefectului, alături de reprezentanţi din Direcţia de Sănătate Publică şi de jurişti din cadrul Instituţiei Prefectului, astfel încât să răspundem solicitării premierului, să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor şi modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări şi măsuri legate de protecţia şi securitatea la incendiu în ceea ce priveşte instituţiile implicate în evenimentele tragice de ieri", a declarat prefectul.

El a precizat că autorităţile sunt în legătură permanentă cu unităţile sanitare la care au fost transferaţi pacienţii de la Spitalul de Boli Infecţioase.

"Din fericire, până în momentul de faţă nu a decedat niciunul din pacienţii infectaţi cu COVID transferaţi. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate", a menţionat Coşa.

Citește și: Radu Cristescu, către Klaus Iohannis și Florin Cîțu: 'Spălați-vă sîngele de pe mîini, asasinilor, și cărați-vă pînă nu vă bate lumea cu pietre pe stradă'

Oficialul a anunţat că numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 din judeţ a ajuns la 600, dintre care 57 sunt de terapie intensivă.

"A fost evacuată Secţia de terapie intensivă de la Cardiologie din Spitalul Judeţean, au fost relocaţi pacienţii şi a devenit şi aceasta o secţie de terapie intensivă (pentru pacienţii cu COVID-19 - n.r.), astfel încât să menţinem numărul paturilor, iar spre sfârşitul săptămânii sperăm să putem operaţionaliza secţia mobilă de terapie intensivă care a fost adusă la Medgidia", a mai spus prefectul.

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.