Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul județului Harghita le-a solicitat primarilor să ia măsuri în contextul unor preconizate fenomene meteo extreme

szekelyhon.ro
Petres Sandor

Prefectul Petres Sandor le-a solicitat, miercuri, tuturor primarilor din judeţul Harghita să ia măsuri de prevenire a efectelor unor preconizate fenomene meto extreme, respectiv caniculă urmată de furtuni, care pot afecta cetăţenii, dar şi obiectivele economice şi de infrastructură.

Într-o adresă transmisă primarilor, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, prefectul subliniază necesitatea asigurării permanenţei mijloacelor de intervenţie şi a efectivelor la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă locale, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, se solicită identificarea persoanelor vulnerabile şi monitorizarea acestora, dar şi popularizarea către populaţie şi către operatorii economici a măsurilor de prevenire a efectelor fenomenelor meteo periculoase.

În adresa semnată de prefectul Petres Sandor, care este preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se mai precizează că este nevoie să se asigure "operativitatea tuturor mijloacelor de înzestrare, cu accent pe acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi primul ajutor calificat, pentru stingerea incendiilor sau intervenţiei pentru degajarea căilor rutiere".

Totodată, se arată în documentul citat, este necesară revederea planurilor de intervenţie atât în cazul în care au loc furtuni, cât şi pentru perioade de caniculă.

În finalul adresei trimise primarilor se mai menţionează că primarii trebuie să aducă la cunoştinţa populaţiei recomandările privind protecţia pe timpul caniculei, cum ar fi evitarea expunerii la soare şi a efortului fizic intens între orele 11,00 şi 18,00, purtarea de haine subţiri şi deschise la culoare sau consumarea a doi litri de lichide pe zi. Şi în acest caz, se pune accent pe menţinerea legăturii cu persoanele în vârstă şi oferirea de asistenţă, în caz de nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.