Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Rareș Hopincă extinde controalele după incidentele din Capitală / Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat trei hotărâri majore

rares hopinca

Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, anunță un plan de verificare a locurilor de joacă din oraș, a spitalelor și a școlilor. Primarii pot toaleta copacii fără aviz de la primăria capitalei, în timp ce administratorii parcurilor fără supraveghere video vor fi amendați.

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a aprobat vineri 3 hotărâri, spune Hopincă.

Prima prevede un plan de verificare a tuturor locurilor de joacă din București: „va fi o verificare complexă sub aspectul siguranței echipamentelor, sub aspectul planului de pază și al monitorizării video, al instalațiilor electrice în toate aceste facilități de agrement”.

Echipele mixte pornesc în controale începând de săptămâna viitoare.

După verificări, se va întocmi un plan de măsuri în așa fel încât incidentele neplăcute să fie evitate.

Apoi, sunt evaluate toate unitățile medicale din municipiul București, pornind de la incendiul izbucnit în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu”. Vor fi verificate toate instalațiile electrice, sistemele de alarmare, documentațiile ISU. Echipele de control vor intra de săptămâna viitoare în toate spitalele.

În al treilea rând, o amplă acțiune de control va avea loc la toate instituțiile de învățământ preuniversitar din București. Echipele vor verifica autorizațiile pentru securitate la incendiu, paza, echipamentele din interiorul și din curtea instituțiilor de învățământ.

„Am hotărât astăzi în Comitetul municipal pentru Situații de Urgență toaletarea de urgență a arborilor care prezintă pericol. Știm cu toții că la nivelul municipiului București există foarte multe avize de toaletare și defrișare care nu sunt emise de către primăria generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori - peste 10.000 de estimările noastre - este obligatoriu să fie toaletați sau defrișați de urgență. În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ, la spitale am dispus toaletarea de urgență a acestor arbori care sunt în declin biologic”, a declarat prefectul Rareş Hopincă.

De acum, primarii vor putea să toaleteze vegetația fără aviz de la primăria capitalei, a adăugat prefectul.

În locurile de joacă unde nu se va găsi monitorizare video se vor da amenzi, iar administratorii vor fi obligați să monteze un sistem de monitorizare video.

Hopincă estimează că raportul preliminar va apărea în 30 de zile, iar în maxim 60 de zile se vor întocmi planurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.