Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Bihor anunţă că un centru de asistenţă a refugiaţilor ucraineni va fi deschis la Oradea

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Prefectul Dumitru Ţiplea a anunţat, joi, că un centru de asistenţă a refugiaţilor ucraineni ar urma să fie deschis până luni, 21 martie, în cadrul fostului centru comercial Oradea Shopping City, din Calea Aradului, potrivit Agerpres.

"Circa 70% din refugiaţii ucraineni care merg înspre Vest trec prin Bihor. Trebuie să gestionăm integrat şi cât mai eficient nevoile lor. Ne propunem să lansăm acest centru până luni, 21 martie", a precizat prefectul Dumitru Ţiplea, după o şedinţă de lucru desfăşurată pe această temă cu reprezentanţii a 11 instituţii publice din judeţ.

Discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor au vizat operaţionalizarea acestui centru care să ofere asistenţă şi îndrumare tuturor refugiaţilor ucraineni care ajung în judeţul Bihor, la propunerea Primăriei Municipiului Oradea şi Fundaţiei Comunitare Oradea.

În centru vor funcţiona puncte de informare în limbile ucraineană şi engleză, prim ajutor, asistenţă medicală, triaj epidemiologic, asistenţă socială generală şi asistenţă a minorilor, asistenţă psihologică, dirijare spre locurile de cazare şi ocupare a forţei de muncă.

Centrul va fi prevăzut cu un spaţiu de odihnă temporar pentru persoanele aflate în tranzit, precum şi un adăpost temporar pentru animalele de companie. Serviciile din cadrul centrului vor fi oferite de către cele 11 instituţii publice, precum şi de ONG-uri, şi se vor putea extinde sau restrânge, în funcţie de nevoi. Centrul va fi deschis non-stop, cu regim de permanenţă pentru serviciile de urgenţă şi la solicitare telefonică pentru serviciile sociale.

Locaţia a fost stabilită pe Calea Aradului, în cadrul fostului centru comercial Oradea Shopping City, care dispune de spaţiu şi locuri de parcare suficiente pentru a prelua fluxuri mari de persoane.

Centrul de asistenţă va fi înfiinţat în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi va funcţiona în coordonare cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bihor (CJCCI).

La şedinţa convocată de prefect joi au participat reprezentanţi ai ISU "Crişana" Bihor, Primăriei Municipiului Oradea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Societăţii Naţionale de Cruce Roşie filiala Bihor, Serviciului pentru Imigrări al judeţului Bihor, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.