Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preferinţele jucătorilor brazilieni pentru alegerile prezindenţiale se îndreaptă spre actualul şef al statului

Majoritatea fotbaliştilor brazilieni preferă să păstreze tăcerea asupra preferinţelor lor politice, dar cei care se poziţionează deschis, cu Neymar în frunte, îşi îndreaptă preferinţele spre preşedintele de extrema dreaptă, Jair Bolsonaro, pentru turul doi al alegerilor cu celălalt candidat, Lula, pe 30 octombrie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Conform analiştilor, majoritatea jucătorilor în activitate se tem să nu-şi piardă sponsorii, într-o ţară în care politica este un subiect foarte sensibil, din cauza polarizării extreme a unei campanii prezidenţiale agresive.

Dar Neymar, unul dintre sportivii cei mai bine plătiţi din lume, nu a ezitat să-l susţină public pe Jair Bolsonaro cu trei zile înainte de primul tur al prezidenţialelor, ceea ce i-a adus un val de critici pe reţelele de socializare.

Înaintea atacantului vedetă al echipei Paris Saint-Germain, preşedintele de extremă dreapta conta deja pe susţinerea unui alt fotbalist, Lucas Moura, de la Tottenham, şi a fostului mijlocaş al echipei Juventus Torino, Felipe Melo, care evoluează în prezent în Brazilia, la Fluminense.

Foste staruri ale "Selecao" şi-au exprimat deschis susţinerea pentru Bolsonaro, cum este Romario, reales senator de Rio de Janeiro pe 2 octombrie, Rivaldo sau Robinho, condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în Italia.

"Discursul bolsonarist este bazat pe succesul individual, capacitatea de a surmonta dificultăţile, asemănător cu cariera unui fotbalist", a explicat un analist.

Fostul preşedinte de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, favorit în sondaje, nu a primit decât o singură susţinere publică din rândul jucătorilor în activitate, Paulinho, tânărul atacant al echipei Bayer Leverkusen, care a făcut parte din generaţia de aur olimpică a echipei Braziliei, anul trecut la Tokyo.

Din rândul fotbaliştilor în retragere, el este susţinut de două foste glorii ale campionatului Franţei, Rai, idolul suporterilor lui PSG, şi Juninho, adulat de cei de la Olympique Lyon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.