Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregatește Iohannis un nou UNPR? Ce rol joacă Zgonea

zgonea iohannis

Cu câteva zile în urmă, o știre ciudată a traversat meteoric prin mediile românești: Zgonea viitorul șef la SIE.

Reamintim că postul a rămas vacant după demisia lui MRU, iar Iohannis a anunțat deja că va face o nominalizare abia după alegerile parlamentare.

Valeriu Zgonea a fost exclus din partid și apoi debarcat, nu fără peripeții, din funcția de șef al Camerei Deputaților. Motivul e deja cunoscut. Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, după condamnarea definitivă în dosarul Referendum 2012, și și-a acuzat colegii pe față că încearcă să pună botniță justiției prin diverse inițiative parlamentare. Asta se întâmpla chiar înainte de alegerile locale.

Ciudată a părut multora auto-detonarea lui Valeriu Zgonea, un om care obținut cam tot ce și-a dorit în partid. Cunoscut, în ultima vreme, ca un apropiat al ambasadelor occidentale mai mult decât al PSD, Zgonea poate deveni un pion important la momentul potrivit. Zgonea nu și-a cântat ultima partitură.

Poate că e ceva credibil în zvonul nominalizării sale la SIE sau poate că există un plan mult mai elaborat cu fostul șef al Camerei Deputaților.

E evident că, așa cum arată acum sondajele, Iohannis nu-i poate face o majoritate lui Cioloș. Dacă USR va fi lăsat să candideze la aceste alegeri, scorul PNL se va duce spre 25%, iar PSD nu poate  rata un 38-40%.

La fel stăteau lucrurile în 2009, când PDL era departe de a-și putea încropi o majoritate (fiind umăr la umăr cu PSD ca număr de mandate în Parlament). Așa apărut UNPR, o fracțiune desprinsă de Gabriel Oprea din PSD pentru ”interesul național”.

Să fie Valeriu Zgonea noul Gabriel Oprea în 2016? Adică omul care să construiască după alegeri o mică disidență în partid, suficientă ca să-i dea lui Iohannis așchia necesară pentru răsturnarea votului popular în favoarea liberalilor?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.