Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri la ABA Crişuri pe fondul pandemiei - Instruieşte, preventiv, voluntari de la primării pentru colectarea şi transmiterea datelor hidrometrice

www.bihorel.ro
Aba Crisuri

Un număr de 65 de voluntari din tot atâtea staţii hidrometrice din judeţele Bihor, Arad şi Hunedoara, de pe teritoriul Bazinului hidrografic Crişuri, sunt instruiţi pentru raportarea datelor în caz că personalul Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri se îmbolnăveşte cu coronavirus, potrivit Agerpres.

"Zilnic, în bazinul hidrografic Crişuri se fac observaţii şi măsurători complexe la 88 de staţii hidrometrice, 78 de posturi pluviometrice, 279 foraje, 3 derivaţi şi se colectează şi interpretează date de la 14 staţii meteorologice şi 6 lacuri de acumulare.

Indiferent de starea decretată la nivel naţional, angajaţii ABA Crişuri asigură 24/24 ore veghea hidro-meteorologică, colectarea, validarea şi transmiterea datelor de gospodărire a apelor către Sistemul Naţional", a declarat purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu, în comunicatul remis AGERPRES.

Mihociu a precizat că, în această perioadă dificilă determinată de coronavirus, ar fi de neconceput ca, în cazul unor inundaţii, instituţia să intre în incapacitatea de a desfăşura activităţi de colectare, interpretare şi transmitere date. Din acest motiv, ABA Crişuri a luat o serie de măsuri preventive astfel încât fluxul de date să nu fie periclitat.

Astfel, în cazul în care, în teritoriu, personalul instituţiei intră în izolare, carantină sau spitalizare, asigurarea citirilor la miră şi transmiterea datelor către Dispeceratul ABA Crişuri se va face prin voluntarii Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă, care funcţionează pe lângă primării.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Din cele 88 de staţii hidrometrice din bazin, au fost identificate 65 de staţii unde personalul voluntar ar putea interveni şi susţine colectarea datelor primare.

Instruirea voluntarilor este în proces de desfăşurare şi se realizează prin personalul staţiilor hidrologice din Oradea, Marghita, Beiuş, Stâna de Vale (judeţul Bihor), Ineu, Moneasa (judeţul Arad) şi Brad (judeţul Hunedoara).

În Dispeceratul ABA Crişuri, pe lângă colectarea şi transmiterea datelor către Sistemul Naţional, zilnic se transmit telegrame către Admnistraţiile de Apă din Gyula şi Debrecen, Ungaria.

O altă măsură preventivă luată de conducerea ABA Crişuri se referă la sediul dispeceratului, care în cazul în care, pe fondul contaminării cu COVID-19, s-ar închide, ar fi mutat în alt spaţiu, identificat şi pregătit din punct de vedere logistic, mai exact la Priza de Apă Oradea.

Tot preventiv, o parte din personalul ABA Crişuri a fost instruit astfel încât, în cazul în care se răspândeşte infectarea cu Covid-19 în rândul colegilor, să poată prelua sarcinile şi responsabilităţile aferente activităţilor de hidrologie şi dispecerat, pentru a asigura continuitatea activităţilor.

"În prezent, cu respectarea măsurilor de prevenţie, personalul din cadrul staţiilor hidrologice îşi desfăşoară activităţile conform programului de colectare-transmitere date fără nicio abatere," se arată în comunicatul ABA Crişuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.