Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pregătiri pentru coronavirus la Buzău - A fost identificat un nou spațiu pentru persoanele suspecte

Inquam Photos / Octav Ganea
otopeni coronavirus aeroport epidemie gripa

Autorităţile buzoiene au identificat un nou spaţiu în care să fie izolate persoanele suspecte de coronavirus. de asemenea, la intrarea în Spitalul Judeţean Buzău şi la secţia de Boli Infecţioase, autorităţile au amenajat containere izolatoare în care să fie consultate persoanele care vin din ţările afectate de coronavirus, potrivit news.ro.

Potrivit Prefecturii Buzău, a fost identificat un alt spaţiu, pe lângă cel de la Arbănaşi, unde ar putea fi duse persoanele care se întorc din ţări în care au fost confirmate cazuri, dar care nu prezintă simptome. Este vorba

despre un corp de clădire aflat în incinta Secţiei exterioare de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Spaţiul va fi amenajat şi dotat corespunzător de către Consiliul Judeţean Buzău, în regim de urgenţă.

Mai mult, două construcţii modulare vor fi igienizate şi amenajate corespunzător şi apoi amplasate la Spitalul Judeţean Buzău. Aici vor fi consultaţi buzoienii care vin la spital cu simptome specific coronaviruslui.

”Preventiv am considerat împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean că trebuie să achiziţionez un container cu grup sanitar, căldură, duş, să-l montez la intrarea în secţia UPU, pentru a face un triaj în cazul în care un pacien vine cu simptome, astfel încât să nu mai fie în contact aproape cu  nicio o persoană si consultul să fie izolat. Am solicitat sprijinul ISU pentru încă un container, astfel încât unul să fie la UPU, unul la secţia Infecţioase”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

În toate aceste locaţii, eventualii suspecţi vor beneficia de asistenţă medicală de specialitate. Direcţia de Sănătate Publică Buzău şi Spitalul Judeţean de Urgenţă vor asigura personalul medical şi materialele sanitare necesare precum şi hrana suspecţilor, atunci când situaţia o va impune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.