Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prejudiciu de 49.000.000 lei la o asociaţie de ajutor reciproc - Trei persoane arestate preventiv

dosare
La data de 19 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ialomiţa au efectuat şase percheziţii domiciliare în Bucureşti, Slobozia şi Amara, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că, în decursul mai multor ani, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea unei asociaţii de ajutor reciproc un circuit fictiv de încasări şi plăţi, menit să inducă în eroare membrii acesteia că are suport economic să acorde dobânzi la fonduri sociale, mult peste mediul bancar.

"Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că dobânzile la fond încasate de o parte din membrii asociaţiei de ajutor reciproc ar fi fost plătite din depunerile celorlalţi membrii şi nu din profitul înregistrat la finalul fiecărui an. Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 49.000.000 de lei. Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, în vederea audierii, faţă de trei dintre acestea fiind dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore", se arată într-un comunicat al IPJ Ialomiţa.

Astfel, trei femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 65 de ani, au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomiţa, urmând ca, în cursul joi, 20 octombrie, să fie prezentate instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 565.000 de lei, bijuterii din aur şi argint în valoare de aproximativ 210.000 de lei, sisteme de calcul, telefoane mobile, precum şi înscrisuri utile cauzei.

De asemenea, poliţiştii au instituit sechestre asiguratorii pe bunuri imobile, autoturisme, bijuterii şi sume de bani în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.