Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prejudiciu de milioane într-un dosar de evaziune fiscală

ciocanel judecator

Administratorii unei societăţi care comercializează materiale de construcţii sunt cercetaţi sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, informează un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt transmis joi Agerpres. Cei doi administratori sunt acuzaţi că au înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive, respectiv facturi fiscale de aprovizionare cu materiale de construcţii de la firme fantomă.

Dosarul este instrumentat de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. "În fapt, aceştia sunt bănuiţi că, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din municipiul Slatina, având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor de construcţii, în perioada 2010 - 2011, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de aprovizionare cu materiale de construcţii, de la mai multe firme fantomă din ţară, beneficiind astfel de numeroase prestări servicii de la diverse societăţi comerciale", precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a celor doi este de 4.266.560 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a celor doi administratori de firmă acuzaţi de evaziune fiscală, însă magistraţii Tribunalul Olt au decis, miercuri, ca aceştia să fie cercetaţi sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.