Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preluarea Președinției Consiliului UE de către România a fost marcată la Bruxelles printr-un concert de muzică clasică al Orchestrei Române de Tineret

Ministerul Culturii
concert, bruxelles, preluare, președinție, ue, consiliu

Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România a fost marcată astăzi, 24 ianuarie, la Bruxelles, printr-un concert de muzică clasică al Orchestrei Române de Tineret, găzduit de BOZAR, instituție culturală de prestigiu din capitala Belgiei.

Evenimentul inaugural a avut loc în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, și a altor miniștri și membri ai Guvernului României, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Serviciului European de Acțiune Externă, ai Comitetului Regiunilor, Secretariatului General al Consiliului UE, europarlamentari români, reprezentanți ai corpului diplomatic aflat la Bruxelles și funcționari români din instituțiile europene.

În intervenția sa, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a facut referire la momentul lansării oficiale a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, 24 ianuarie, o dată simbolică pentru poporul român și anume, împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Citește și: VIDEO REVOLTĂTOR - O cântăreață celebră și-a BĂTUT JOC de imnul României, de Ziua Micii Uniri: l-a intonat greșit, de mai multe ori

”Pentru noi, românii, Uniunea Europeană este mai mult decât un proiect de integrare politică. Este o uniune de suflete care gândesc și vibrează împreună. Aspirațiile noastre politice de a face parte din familia europeană se bazează, în primul rând, pe cultura noastră comună europeană. Facem parte din marea familie europeană și nu am pierdut niciodată această identitate în anii dificili care au trecut de când statul nostru modern s-a format, acum 100 de ani. În fapt, identitatea noastră europeană ne-a ajutat să facem față acestor provocări și ne-a îndrumat în acest ultim secol”, a afirmat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Evenimentul a fost organizat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Au susținut discursuri Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, și directorul general al BOZAR, Paul Dujardin.

Orchestra Română de Tineret - dirijor Cristian Mandeal, solistă Anita Hartig - reprezintă unul dintre cele mai apreciate proiecte culturale românești. În repertoriu au fost incluse lucrări ale unor compozitori români celebri, precum George Enescu, Theodor Rogalski, Grigoraș Dinicu, George Grigoriu sau Eugen Doga.

BOZAR (Palais des Beaux-Arts) reprezintă centrul cultural emblematic al Bruxelles-ului, care găzduiește de la opere de artă apreciate la nivel internațional, la evenimente culturale de prestigiu.

Calendarul de evenimente al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este disponibil la adresa :https://www.romania2019.eu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.